Nazilli Belediyesi’nin AK Partili ve MHP’lİ Cumhur İttifakı üyeleri, Hangar Restoran’da yaptıkları basın toplantısıyla Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın 2 yılını değerlendirdi. Toplantıya AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Başkan Vekili Haluk Öztürk, Cumhur İttifakı Sözcüsü AK Partili Bülent Sayar, MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akkayya, Ağustos ayında AK Parti’den ihraç edilen Bağımsız Meclis Üyesi Ali Ertürk ve meclis üyeleri katıldı.

ABAK: “OSLO’YA SIĞINMASIN”

İlk olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, Başkan Özcan’ın Oslo çıkışına sert tepki gösterdi. Özcan’ın ikinci kere Oslo’ya atıfta bulunduğunu söyleyerek, içeriğini bilmeden yorum yapmaması gerektiğini dile getirdi. Başkan Abak, “Oslo’da kendisinin de ne olduğunu bildiği yok. 2014 yılında Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdi. Aday olduğunda bu yasayı biliyordu. Başarısızlıkları ve yapamadıklarını mazeret olarak Oslo’ya sığınmasın. Bilmediği konularda faraziye üreticeğine bugün Nazilli halkına neden kendisinin partisi, kendisi dahil neden iş birliği içinde? Bugün Nazilli Belediye Başkanı olarak o koltukta oturuyorsa, kendisine hatırlatırım, o Oslo dediği yerde HDP’liler kendisine oy verdi. Ağzını açabildi mi? HDP Aydın İl Başkanı bizim sayemizde oradasınız deyince kimse ağzını açabildi mi? Cumhur İttifakı olarak başkanı uyarıyoruz, o gün haddini aşmıştır. Bundan sonra bir daha o Oslo’yla ilgili kelimeyi ağzına alırsa biz kendisine, daha başka şekilde bunu anlatmasını biliriz. Özcan ve Yelkovan’ın anti demokratik uygulamalarını kınıyorum. Edepsiz bir şekilde oradaki eleştiri hakkını kullanan arkadaşlarımıza ‘Çingene kavgası yapıyorsun’ diyorsun. Ne demek istiyorsun? Bu üslup ve hal ve hareketler yanlış. Bu tavırlarının devam etmesi halinde mecliste kendi eylem tutumlarımız için pozisyon şekillendiririz. Bu kesinlikle tehdit değil, söylenmesi gerektiği için buradan söylüyoruz” dedi.

AKKAYA: “GELİRLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ”

MHP adına konuşan Mustafa Akkaya da belediye içindeki organizasyon şemasının düzgün işlemediğine dikkat çekerek, “Görevden alınan daire müdürleri, görev verilmeyen yetkililer var. Belediye kişilerden faydalanılmayan bir çöplüğe dönüştü. Kente hizmet edecek liyakatli kişilerin görevlendirilmesini tavsiye ediyorum. Belediyenin 102 milyon TL’lik geliri az. 50 milyon TL İller Bankası’ndan, Büyükşehir’den, İnci Yapı’dan gelen paylar kasamıza direkt giriyor. Bu rakamları çıkarırsanız, emlak, arsa, ilan vergileri ve kira gelirleri var. Bunlarda oran yüzde 16’dan 58’e kadar değişiyor. Kuşadası Belediyesi pandemi döneminde bütçesini 2’ye katlıyorsa bizim de yapmamız lazım. Gelirlerimizi çeşitlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

BORÇ 154 MİLYON

Cumhur İttifakı Sözcüsü AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar da konuşmasında 2020 faaliyet raporuna değindi. Sayar’ın konuşmasından sonra konuşan Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nun, pandemiden dolayı kiracılardan tahsilat talep etmediklerini ve herhangi bir icra işlemi de başlatmadıklarını aktardığını hatırlattı. Sayar bunun gerçekle örtüşmediğini belirterek, 17 Mart 2021 tarihinde bir kiracısına icra takibi başlattığına dair belgeyi gazetecilerle paylaştı. AK Parti'li Meclis Üyesi Bülent Sayar daha sonra seçimlerden bu yana geçen 2 yıllık süre içerisinde vadedilen 30 dev projeyi sordu. Bu sürede sadece 2 wifi noktasının yapıldığını ifade etti. Sayar, faaliyet raporunda 102 milyon gelir, 111 milyon giderle 2 yıldır aynı noktada olunduğunu belirtti. Eylemlerle Belediyenin güncel borcunu da söyleyen Bülent Sayar, “102 milyon TL’den 154 milyon TL’ye çıktı. 104 milyon 156 bin TL Nazilli Belediyesi’nin borcu, NAZBEL, sigorta ve vergi borçlarıyla birlikte bu rakam 154 milyon TL’ye çıkıyor. 2 yılda yapılan 2 tane wifi istasyonu. Temmuz ayında 27 milyon borç ödediklerini ve borç yükünü 75 milyona düşürdüklerini söyledi. Ödediklerini söylüyor ama yeni borçları göstermiyor” ifadelerini kullandı. Toplantı, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.