Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan Aydın'da, Türk Kızılay İl Başkanlığı, afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında örnek bir projeye imza attı. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan proje çerçevesinde Kızılay, meydana gelecek herhangi bir afet sonrasında normal vatandaşların yanı sıra çölyak hastaları gibi özel beslenme ihtiyacı bulunan vatandaşlara da besin temin edecek. Kızılay, projenin tanıtımı için Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyeleri, Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener’in hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, Kızılay olarak afetlere hazırlık çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK


Herhangi bir afet sonrasında, normal vatandaşların yanı sıra özel beslenme ihtiyacı bulunan vatandaşlara da besin temin edeceklerini belirten Başkan Mezkit, "Özel beslenme ihtiyacı duyan vatandaşlara, genellikle afetten 48 saat sonra ulaşılıyor. Ama ondan önce ne olacak? Biz, Türkiye'de ilk defa herhangi bir afet durumunda 2 saat içinde çölyak gibi özel beslenme ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza besin ulaştırma projemizi hayata geçirdik. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"AFETLERE HAZIR"


Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların glutenli gıdalar tükettiklerinde çok ciddi hastalıklar yaşadıklarını belirten Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Akçalı da, "Sağ olsun deprem sonrasında Kızılay, çadırlar kurup depremzedelere hemen sıcak yemekler dağıtıyor. Fakat o gelen yemeğin benim çocuğum için besleyici bir özelliği olmayacaktı. Bu da benim için çok önemliydi. Hem Valimiz Hüseyin Aksoy, hem de Başkanımız Mesut Mezkit bu konuda hassasiyet gösterdiler. Yaşadığımız depremler de bize tecrübe oldu. Bu anlamda Kızılay, gıda kolilerini hazır bulunduracak. Bunlar, ilk anı atlatmamız için bize çok büyük destek olacak. Daha sonra da çölyak ve özel beslenenlere yemek çıkacak. Derneğimiz ve Kızılay afetlere hazır" dedi.