İncirliova'da yaşayan pazarcı esnaflarından 25 yaşındaki Derya Ödemiş, internette tesadüfen gördüğü 'lambader' isimli aydınlatma eşyalarını kendisi yapmaya karar verdi. Doğadan ağaç parçaları toplayan Ödemiş, satın aldığı lamba ve elektrik malzemeleri ile evinde birbirinden farklı aydınlatma eşyaları üretti. Yaptığı aydınlatma eşyalarını pazar tezgahında sergileyen Ödemiş, eşyaların fotoğraflarını ayrıca sosyal medya hesabından paylaştı.
Vatandaşların aydınlatma eşyalarını beğenmesi ile ürün çeşitliliğini de arttıran Ödemiş, eşyaların satışından elde ettiği gelirlerle dükkan açma hayalini gerçekleştirmek için biriktirmeye başladı.

BEN DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİM"


Lise mezunu olan Derya Ödemiş, internette gezindiği sırada, 'lambader' isimli aydınlatma eşyalarını gördüğünü belirterek, "Pazarda bir tezgahım var ve yeşillik satıyorum. Bir gün internette dolaşırken karşıma aydınlatma eşyaları çıktı. Kendi kendime, ‘Ben daha iyisini ve farklısını yapabilirim’ dedim. Elimden geleceğini de biliyordum. Hemen doğadan ağaç parçaları topladım. Elektrik malzemeleri de satın aldıktan sonra başladım çalışmaya. Ortaya birbirinden farklı aydınlatma eşyaları çıktı. Ürettiklerimi pazar tezgahımda, sosyal medyada görenler çok beğendi, evleri ve ofisleri için satın aldı. Bu durum da benim çok hoşuma gitti" ifadelerini kullandı.

AİLESİNE DESTEK OLUYOR


Pazarcılık yapmasının yanı sıra ek iş olarak aydınlatma eşyaları ürettiğini dile getiren Ödemiş, "Hiçbir yerden eğitim almadan, tamamen kendi el becerimle 3 aydır aydınlatma eşyaları yapıyorum. Hangi ağaç parçasından nasıl bir ürünün ortaya çıkacağını gayet iyi biliyorum. Yaptığım ürünler doğal ve şık olması nedeniyle ilgi görüyor. Kendi ürettiklerimin yanı sıra talep edilen modele göre de ürünler yapıyorum. Herkes alabilsin diye ürünlerimi piyasanın altında fiyatlara satıyorum. Bundan elde ettiğim gelirin bir kısmı ile aileme destek oluyorum, bir kısmını da iş yeri açma hayalimi gerçekleştirmek için biriktiriyorum" şeklinde konuştu.