İncirliova Belediye Meclisi, nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya yönetti. Toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, gündemde yer alan 12 maddeyi görüştü.

MECLİS BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ KAYKI OLDU


Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda ilk olarak meclis başkan vekilleri ile katip, encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri seçildi. Yapılan seçimler sonucunda meclis birinci başkan vekili Bekir Kaykı, meclis ikinci başkan vekili Şenay Dumano, katip üyeleri Sibel Uyar ve Mustafa Kayhanlar, encümen üyeleri Şenay Dumano ve Hasan Güneş oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sibel Uyar, Mehmet Çelebi, Ali Şimşek, Yakup Yılmaz ve Levent Güleçyüz, İmar Komisyonu'nda da Murat Gören, Fatma Tabak, Şevki Can, Mustafa Karayiğit ve Fatih Subaşı görev aldı.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ


Seçimlerin ardından oylamaya sunulan İncirliova Belediyesi’nin geçen yıla ilişkin faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada sadece Cumhur İttifakı’ndan meclis üyesi Levent Güleçyüz, çekimser kaldı. Güleçyüz, raporun toplantıdan önce kendilerine ulaştırılmamasını eleştirdi. Toplantının en dikkat çeken maddesi ise Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan, otopark ve ticaret alanlarından oluşan meydan projesi oldu. Projenin yapımı için meydanın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devri oy birliği ile karara bağlandı. Diğer maddelerin de görüşülmesinin ardından, toplantı sona erdi.

“AYNI KENT MEYDANI GİBİ OLACAK”


Toplantı sonrası, meydan projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İncirliova'ya güzel bir meydan ve otopark kazandıracaklarını dile getirdi. Mevcut meydanın olduğu bölgede park sorunu olduğuna işaret eden Başkan Kaya, "İncirliova'ya yakışan bir meydan kazandırmak ve mevcut meydanın çevresindeki otopark sorununu çözmek istiyorduk. Bunun için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile görüştük. Sağ olsun kendisi bizi kırmadı. Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliğinde altı otopark, üstünde dükkanların olduğu güzel bir meydan yapılacak. Meydandaki kafeteryalarda vatandaşlarımız eşleriyle, çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecek. Meydanımız, aynı Efeler Atatürk Kent Meydanı gibi olacak. Yapım çalışmaları için meydan alanını Büyükşehir’e tahsis ettik. Hayırlı ve uğurlu olsun. İlçemize verdiği değer için Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.