Kurucu yönetim kurulu listesi, Cavit Paksoy, Ayşe Kurban Ekşi, Çağrı Uçkuner, Nail Kurt (İYİ Parti), Ahmet Uçar (MHP), Murat Töz ( CHP), Gürkan Gürsoy'dan (AK Parti) oluşan ve kuruluş aşamaları tamamlanan Çevre Derneği’nin ilk genel kurulu, ilçede bulunan Gökkuşağı Cafe'de yapıldı. Divan başkanlığını İsa Çetin, katip üyeliklerini Pınar Üvez ve Cavit Paksoy'un yaptığı genel kurul, saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunmasının ardından başladı.

DERNEĞİN AMAÇLARINI ANLATTI


Ardından kurucu başkan Cavit Paksoy bir konuşma yaptı. Konuşmasında derneğin kuruluş amacını anlatan Paksoy, "Ülkemizde vahşi bir şekilde doğa katlediliyor. Jeotermaller, mermer ocakları, taş ocakları çevreye büyük zarar veriyor. Yeraltı suları azalıyor. Kuraklık, yağışların azalması bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için yaşanılabilir bir dünya bırakmak için kendi çevremizi korumak zorundayız. Karacasu'nun doğasını, doğal güzelliklerini korumak, suyunu korumak için bu derneği kurduk. Jeotermalle mücadele etmek için taş ve mermer ocaklarının doğaya zararlarını gündeme taşımak ve bunların önüne geçmek için bu derneği kurduk. Çevre mücadelesi vereceğiz” dedi.

YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMINI YAPACAK


Yönetim listesi Aysel Küpelioğlu Karacaoğlu Başkanlığında, Nail Kurt, Erdinç Gümüş, Çağrı Uçkuner, Cavit Paksoy'dan, yedek üyeler, Osman Can, Serkan Kurt, Gürkan Gürsoy, Ayşe Kurban Ekşi ve Murat Töz'den oluştu. Denetleme kurulunda İsa Çetin, Nuri Öncü, Pınar Üvez yer aldı. Yeni yönetimin görev dağılımını önümüzdeki günlerde yapacağı bilgisi verildi.


DERNEĞİN İLK BAŞKANI KARACAOĞLU


1967 Karacasu Ataköy doğumlu olan Aysel Küpelioğlu Karacaoğlu, Maliye'den emekli oldu. Çeşitli sendikalarda görev alan Karacaoğlu, evli ve iki çocuk annesi. Anayasanın 56. Maddesinde tanımlanan sağlıklı çevrede yaşama hakkının, doğal ve kültürel değerlerin korunması için mücadele etmek, toplumda çevre bilinci oluşturmak ve hukukun tanıdığı yollarla takipçisi olmak amaçlı kurulan derneğin başta jeotermal olmak üzere her türlü çevre konusunda farkındalık oluşturup aktif olarak çalışmalarını sürdüreceği bilgisi verildi.