Nazilli Belediyesi 2020 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında gerginlik yaşandı. Cumhur İttifakı Sözcüsü Bülent Sayar, faaliyet raporu görüşmeleri sonunda söz aldı. Sayar, konuşmasının son kısmında Özcan’ın seçimlerde sözünü verdiği 30 dev projenin akıbetini sordu. Sayar’ın seçim broşürünü göstererek sorular yöneltmesi, Başkan Özcan ve Millet İttifakı meclis üyelerinin tepkisini çekti. Tartışmaya Sayar ve Özcan’ın yanısıra bağımsız üyeler Ali Ertürk ve MHP’li Hasan Eren’in de dahil olmasıyla salonda sesler yükseldi. MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akkaya da organizasyon şemasında sıkıntılar olduğunu belirterek, 5 başkan yardımcısının bulunmasını eleştirdi. Akkaya, konuşmasının sonunda pandemi döneminde fedakarca çalışan belediye personeline teşekkür etti.

TEPKİ GÖSTERDİ

Sayar ve Akkaya’nın faaliyet raporu hakkındaki eleştirilerinin ardından söz alan Başkan Kürşat Engin Özcan, Akkaya’nın organizasyon şeması eleştirisine noksanların giderileceğini belirterek cevap verdi. Sayar’a da cevap veren Başkan Özcan, “Herkes kendi penceresinden bakıyor. Faaliyet raporu dışında başka hususlarda konuşmaya çalışıyor. Çingene dövüşü yapılıyor. Ben sizin sözünüzü kesmedim, siz de kesmeyin. Edep yahu. Siz niye arada çıkıp müdahale ediyorsunuz? Biz müdahale ettik mi? Saygısız tavrınızdan sizi men ediyorum. Müsaadenize ihtiyaç duymuyoruz” dedi.

TAŞ İHALESİ SORUSU ORTAMI YENİDEN GERDİ

Meclis toplantısında ortamın sakinleşmesinin ardından söz alan bağımsız meclis üyesi Ali Ertürk, geçtiğimiz günlerde yapılan taş ihalesinin Kamu İhale Kurulu tarafından iptal edilmesini sordu. Bunun üzerine ortam yeniden gerildi. Bu sırada tartışmaya MHP Grubu da dahil olunca Başkan Özcan ve Millet İttifakı üyeleri arasında gerginlik yaşandı ve sesler yükseldi.

“HER YALANINIZI DİNLEMEK ZORUNDA DEĞİLLER”

Ali Ertürk’ün sorusuna cevap veren Başkan Özcan, konuşmasının AK Partili Sayar tarafından bölünmese tepki göstererek, “Bakın beyefendi dinleyecekseniz, konuşacağım. Lütfen haddinizi bilin artık. Dinlemeyecekseniz işte böyle terk eder gidersiniz. Cevabı dinlemeyip terk edip gidiyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından tartışmaya dahil olan MHP’li Hasan Eren, “Senin meclis üyelerin terk edip gitti. Germenize gerek yok ortalığı” diyerek tepkisini bağırarak dile getirdi. Eren’e yanıt veren Özcan, “Toplantı bitti dedim. Her yalanınızı dinlemek zorunda değiller. Ne bağırıyorsun?” şeklinde karşılık verdi.