Aydın’da çalışmalarını sürdüren Didim Derneği’nde seçim heyecanı yaşandı. Didim Ticaret Odası’nda gerçekleşen genel kurulda derneğin yeni dönem asil üyeliğine Meliha Civelek, Ekrem Gençaslan, Filiz Hekimoğlu, Saime Özarslan, Mehmet Soysalan, Kazım Sütoluk ve Erdoğan Şahin, seçildi. Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Yapılan görev dağılımında Didim Derneği’nin kurucusu ve 1994-1999 döneminde Didim Belediye Başkanlığı görevini yürüten eczacı Mehmet Soysalan Didim Derneği Başkanı seçildi.

“TARİHİ, KÜLTÜREL VE DOĞAL DEĞERLERİN KORUNMASINA DESTEK VERDİK”


Kongre süreci, yeni yönetim ve derneğin amacı doğrultusunda Didim Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1986 yılında Didim için daha sağlıklı, çevreci, estetik, sağlıklı bir turizm kent dokusu oluşumuna katkı sunmak amacıyla kurulan Derneğimiz kurulduğu günden bu güne, bölgesinin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin korunarak gelişimi yönünde çalışmalara destek vermiş, aksi durumdaki çalışmalara karşı mevzuatlar dahilinde mücadele etmiştir. Dernek Yönetimimiz, genel kurulda, görevlerini yeni yönetime devrederken üyelere kentimizin özellikle son üç yıldır yaşadığı çevre tahribatlarına karşı yürütülen mücadeleler hakkında bilgi aktarmıştır.”

YENİ YÖNETİM


Yönetim kurulunun açıklaması şu şekilde devam etti: “Bu gelişmeler ışığında gerçekleşen seçimde derneğimizin yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri seçilmiştir.
Derneğimizin yeni dönem asil üyeliğine seçilen Meliha Civelek, Ekrem Gençaslan, Filiz Hekimoğlu, Saime Özarslan, Mehmet Soysalan, Kazım Sütoluk ve Erdoğan Şahin’in katılımıyla gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapılmıştır. Buna göre, Didim Derneğimizin kurucusu ve 1994-1999 döneminde kentimizin Belediye Başkanlığı görevini yürüten eczacı Mehmet Soysalan Didim Derneği Başkanı, TMMOB Şehir Plancıları Odası Denetleme Kurulu Üyesi ve Aydın İl Temsilci Yardımcısı, serbest şehir plancısı Filiz Hekimoğlu 2’nci Başkan, bir emekli öğretmen olarak ‘Didimlilik’ ortak paydasıyla işi gücü Didim yazmak olan ve çeşitli gazete ve dergilerde yaşanılabilir, çevreci, estetik, temiz bir Didim için görüşlerini açıklamaya devam eden Erdoğan Şahin Dernek Sekreter üyeliğine, Didim sevdalısı, doğa dostu Kâzım Sutoluk Dernek Sayman üyelik görevine seçilmişlerdir. Kentimizde yıllardır verdikleri mücadele ile çevreci hareketleriyle öne çıkan TMMOB Harita Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Saime Özarslan, doğa savunucusu, iş insanı Meliha Civelek ile Ekrem Gençaslan önümüzdeki çalışma döneminde yürütülecek çevre değerlerin ve ekolojik dengenin korunmasına yönelik mücadelede Yönetim Kurulu üyeliklerinde görev almışlardır.”

“DAHA YAŞANABİLİR BİR DİDİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Açıklama, şu şekilde tamamlandı: “Her dönem ve her daim sadece Didim ortak paydasında, partiler üstü bir anlayışla ilçemizde yaşayan herkesi Didimlilik duygusuyla kucaklayan Didim Derneğimizin yeni dönemde de amacı, çevreci, temiz, yeşil dokusu güçlendirilmiş, estetik anlamda planlı olarak yapılanmış, kültürel değer ve dokuları korunan, yaşanılabilir bir bir turizm kent dokusuna katkı sunmaktır. Bunu yaparken önyargısız olarak, her kesimle iletişim içinde olarak, görüş alışverişinde bulunarak Didim’in sağlıklı gelişmesine katkı sunmayı görev bilmektir. Didim’de 1986 yılında kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olan Didim Derneğimizin tam 35 yıldır Didim’i dert edinmiştir. Tüm çalışmalarımız, herkes için mekanlarda eşitlikçi, daha yaşanılabilir bir Didim için. Bu hedefle Didim’i yüreğinde hisseden herkesi Derneğimiz çatısı altında yürütülen çalışmalara katkı koymaya davet ediyoruz. Kentimiz Didim için herkesin yapacağı güzel bir katkı mutlaka vardır.”