Aydın il genelinde trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, 2021 yılı Mart ayı içerisinde yaptığı denetimlerde 163 bin 786 aracı kontrol etti. Denetimlerde kusurlu bulunan 17 bin 997 araca, 9 milyon 857 bin 45 lira para cezası kesildi. Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu 427 sürücü ile bin 509 araç trafikten men edildi. Kusurlarından dolayı 366 sürücünün ehliyetine el konuldu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2021 Mart ayı içerisinde Aydın ili sınırlarında maddi hasarlı 242, yaralamalı 270, ölümlü 1 olmak üzere toplam 513 trafik kazası meydana geldi. 373 vatandaşın yaralandığı kazalarda, 1 kişi de hayatını kaybetti.

KURALLAR AYNI KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK


Trafik kurallarına uymaları konusunda sürücülere uyarılarda bulunulurken, Aydın Valiliği’nden konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi: “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 No’lu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”