AYMOD, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen ve kadın-erkek ayakkabılarından çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor ve el yapımı binlerce yeni modelin yer aldığı fuarda Sonbahar/Kış sezonu ürünleri uluslararası sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu. Dünyanın dört bir yanından 30 bini aşkın sektör profesyonellerinin katıldığı fuar, ayrıca Rusya’dan Ukrayna’ya, ABD’den Avrupa’ya kadar 50’nin üzerindeki ülkeden alım heyetini ağırladı. Dünya ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren binden fazla uluslararası markanın yeni moda, tasarım ve ürünlerini, 160 bin metrekarelik fuar alanında, 30 bin ayakkabı alıcısı ile bir araya getirdiği AYMOD Fuarı’na katılan İzmir’de faaliyet gösteren Ayakdaş Ayakkabı, 300 bin çift ihracat siparişi alarak fuarın parlayan yıldızı oldu.

"10 YILDIR İLK KEZ BU RAKAMLARA ULAŞTIK"


Pandemi koşullarına uyularak düzenlenen 64. AYMOD Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı ihracat amacı taşıdığı için hafta sonu yasaklarından etkilenmedi. Fuarda önemli bağlantılar elde ettiklerini söyleyen Ayakdaş Ayakkabı'nın sahibi Ahmet Ayakdaş, "Pandemi fuarı ve bizleri olumsuz etkilemedi. Çok verimli bir fuar oldu. Önemli bağlantılar elde ettik. 10 yıldır belki ilk defa bu sipariş rakamlarına ulaştık. Avrupa ülkelerinin ardından bu yıl Balkan Ülkeleri de bizi tercih etti. Rusya, Letonya, Ukrayna gibi ülkelerden önemli siparişler aldık" dedi.

"PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ"


Birçok ülkeye ihracat yapan ve bu fuarda yenilerini de ekleyen İzmir’de faaliyet gösteren Aydın Karacasulu iş adamı Ahmet Ayakdaş, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da önemli bağlantılar sağladık. Pandemi olumsuz etkilemedi. Pandemi vız geldi. 300 bin çift ihracat yaparak fuarın parlayan yıldızı olduk. Sırbistan, Yunanistan’ın yanı sıra çeşitli ülkelerden sipariş aldık. Ekonomiye inat ihracat listesini arttırmayı hedefliyoruz. Benim çabam tüketen değil üreten bir toplum olmamız için. Ülkemizi en iyi şekilde desteklemeye çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi eserimizle övünüyoruz” dedi.