CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, AK Parti iktidarını ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı eleştirdi. Kütahya’ya yapılan havaalanını gündemine alan CHP’li Mersin, “Nüfusları Aydın’dan çok çok daha düşük olan, Afyon, Kütahya, Uşak’ın orta yerine, Kütahya sınırları içerisine bir havalimanı yapılır. Malum Kütahya’nın nüfusu Aydın’ın dörtte biri. Yap-işlet-devret modeliyle yapılıyor bu havalimanı yani sözüm ona devlet para ödemiyor. Ama durun bir dakika yine AKP hükümetlerinin alışkanlık haline getirdiği o bomba sözleşmenin içine atılıveriyor. Nedir o, tabi ki kullanım garantisi. Yalnızca 2020 yılı için bu havalimanını işleten firmaya uçağa binmeyen 1 milyon 271 bin 923 yolcu için 6 milyon 738 bin 310 euro para ödenmek isteniyor. Millete çıkarın yastık altındaki dövizleri diyen bir hükümetin ballı garantileri bile euroyla vermesine hiç değinmeyeceğim bile.” diye konuştu.


“BİZİM BECERİKSİZLER KONUŞUYOR”

Bu garantinin 2044 yılına kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Mersin, “Nasıl bir yatırım yer seçimi yapıldıysa AKP tarafından 2020 yılı için 1 milyon 279 bin 352 yolcu garantisi veriliyor. Peki, gerçek yolcu kaç kişi oluyor? 7 bin 429! Biliyorsunuz ilimiz Aydın’da da yıllardır AKP milletvekilleri durmadan sözler veriyor. Tepecik’teki Çıldır Havalimanı’nda ha bu yıl, ha seneye iç hatları başlatacağız diyorlar. Ama görüyorsunuz bizim beceriksizler konuşurken öteki tarafta yılda 7 bin yolcu için havalimanı da yapılıyor, açık da tutuluyor.” şeklinde konuştu.

“AYDIN HALKINA DOĞRU SEÇİMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

6 milyon Euro yıllık ödeme için bir CHP milletvekilinin TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda önerge verdiğini kaydeden Mersin, “CHP’li vekil önergesinde diyor ki, “Kardeşim bu havalimanı sözleşmesinde mücbir sebep maddesi var, bu 6 milyon Euro’yu ödemeyin, salgından daha iyi mücbir sebep mi olur, yazık milletin bu kadar parasına, 2044’ün sonuna devredin.” Sonra ne mi oluyor? Kendisi buraya bir havalimanı açtırmaktan aciz AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, KİT Komisyonu Başkanı olarak bu havalimanı müteahhidinin ateşli bir savunucusu oluyor ve onun da oyuyla önerge reddediliyor. Yani diyor ki Mustafa Savaş, “Hayır kardeşim, pandemi mandemi dinlemem, öderim müteahhittin garanti verilen yıllık 6 milyon eurosunu, hem de milletin vergisiyle, hem de bu dönemde!” Ne diyelim Bay Mustafa, Allah çarşısına göre pazar versin! Aydın’a 20 yıldır havalimanı söz verdiniz becerip yapamadınız, ama Kütahya vekilleri yaptırdı. İyi mi oldu kötü mü oldu bunu açıkladım. Bunların parası milletin cebinden çıkıyor. Aydın halkı da bunu bilsin istedik demek ki Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kazansaymış, Aydın halkının menfaatlerini savunmayacakmış. Alın size örnek. Doğru seçimi yaptığı için Aydın halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.