Sağlık Bakanlığı, 27 Mart-2 Nisan günleri arasında Aydın’da vaka sayısını her 100 bin kişide 153,16 olarak açıkladı. 1 milyon 119 bin 84 kişilik nüfusa sahip kentte, bir haftada yaklaşık bin 683, günlük ortalama da 240 civarında yeni vaka görüldü.
Vaka artışlarını değerlendiren Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, Türkiye'de yaşanan vaka artışından Aydın'ın da nasibini aldığını dile getirdi.

"TAM KAPANMAYA GİDİLMELİ"


Vatandaşları koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirlere uymaya çağıran Başkan Çıbık, "Türkiye’de koronavirüs salgını ile ilgili trend neyse, Aydın da bundan nasibini alıyor. Aydın, şu anda vaka artışı trendinde. İyi bir konumumuz vardı. Ama kontrollü normalleşme ile birlikte yapılan açılmalarla vakalar, bizde de artmaya başladı. Önümüzdeki iki-üç haftada ivmenin nereye doğru gideceğini daha iyi göreceğiz. Uzmanlar, ‘Böyle giderse salgında iş kontrolden çıkacak. Tam kapanmaya gidilmeli’ diyor. Ben de onlara katılıyorum. İş dünyasının ve vatandaşların zararları, ihtiyaçları karşılanarak, tam kapanmaya gidilmesi gerektiğine inanıyorum. Vaka artışları genellikle koronavirüs tedbirlerine uyulmadığında ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımız aşılarını yaptırsalar dahi maske, mesafe ve el hijyeni gibi temel tedbirlere kesinlikle uymalı. Umarım daha da kötü duruma gitmeyiz" dedi. Çıbık, Aydın’da vaka artışına rağmen sağlık merkezlerinde şimdiye kadar ciddi bir yoğunluğun oluşmadığını ifade etti.

"NÜFUSUN YÜZDE 60'I AŞILANMALI"


Aşılamanın hızlanması gerektiğini kaydeden Çıbık, “Yavaşlayan aşılama çalışmaları hızlanmalı. Aşılamada Aydın hep iyi iller arasında yer aldı, Türkiye ortalamasının hep üstünde oldu. Kentimizde aşıya müthiş bir talep var. Sadece geçen hafta 1-2 gün aşıya ulaşmada sıkıntı yaşandı. Konu ile ilgili yetkililerle görüştük, bilgi aldık. Toplum bağışıklığının kazanılması için nüfusun en az yüzde 60’ı aşılanmalı. Bunun için de gerekli olan aşının bir an önce tedarik edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Salgının merkezden değil, sahadan yönetilmesi gerektiğini de savunan Başkan Çıbık, vaka artışları dikkate alınarak, hızlı aşılama yapılması ve tedbirlere sıkı sıkıya uyulması ile salgının yayılması ve mutasyonların oluşmasının engelleneceğini sözlerine ekledi.