Didim Akbük'te ölüsü bulunan Kaymakam Yılmaz Kurt'un ölümü deki sır perdesi aralanmazken bilinen herhangi bir sorununun olmadığı öğrenildi. Geride öğretmen bir eş ve 2, 8 ve 13 yaşlarında 3 çocuk bırakan Kaymakam Yılmaz Kurt'un oldukça sevilen bir isim olduğu öğrenildi. Kaymakam Kurt'un son mesaisine özel aracıyla gittiği ve akşamda yine kendisi makamdan ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. İntihar öncesi herhangi bir not bırakmayan Kurt'un Belediye Başkanına, yakın daire amirlerine ve yakın mesai arkadaşlarına "Hakkınız helal edin" şeklinde bir mesaj attığı öğrenildi. Eşi öğretmen olan Yılmaz Kurt'un bu mesajların yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürüne "Eşim size emanet" şeklinde ayrıca bir mesaj attığı kaydedildi.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Kurt'un ölümü ilçede şok etkisi yaratırken gerek bürokratlar gerek siyasiler de acılarını dile getirdikeri mesajlar paylaştı. Ses Gazetesinin sorunlarının yanıtlayan AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Güçlü de, çok üzgün olduklarını ifade ederken "Son derece candan halkın içinde bir Kaymakamımızdı. Kardeşimiz gibi seviyorduk. Kuyucak yasa boğuldu" dedi.

"DEĞERLİ BİR KAYMAKAMIMIZDI"

Sözlerini sürdüren Güçlü, "Değerli bir Kaymakamımızdı. Hakikaten şok yaşadık. Hiç böyle gördüğümüz kadarıyla hani dışa vurduğu bir sorunu olan bir insan değildi. İç dünyasında insanlar çok farklı şeyler yaşayabiliyor ama bizim fark ettiğimiz hiçbir şey yoktu. Çok uyumlu bir insandı. İlçemizde çok nadir gelen Kaymakamlardandı. Kendi kardeşimizi kaybetmiş kadar üzüldük. Allah taksiratını affetsin. Mekanı cennet olsun. Herkesle, bütün teşkilatlar bütün birimlerle uyumluydu. Tam bir devlet adamıydı. Herkesle iyi geçinirdi. Daire müdürlerine olsun bizlere olsun takılır şakalar yapardı. Makamdan dolayı kendisini üstün gören biri değildi" dedi.

19.17'DE MESAJ GELDİ

Haberi aldıklarında Belediye Başkanı Metin Ertürk'le beraber olduklarını ifade eden Güçlü, "19.17 sıralarında yakın mesai arkadaşlarına ve Belediye Başkanımız Metin Ertürk'e bir mesaj attı. Hakkınızı helal edin tarzında bir mesaj atmış. Tam o sırada Milli Eğitim Müdürümüz aradı. Kaymakama ulaşamadıklarını söyledi. Biz de aradık meşgul çaldı. Sonra çaldı ama açılmadı. Konutunun önüne gittik. Emniyet personeli de gelmişti. İl Emniyet Müdürüne haber verildi. PTS kayıtlarından Söke tarafına geçtiği görülüyor. Telefon sinyalinde Didim Akbük civarında olduğu tespit ediliyor" dedi. KUYUCAK YASTA Sözlerini sürdüren Güçlü, "Cuma sabahı makama kendi özel aracı ile geldiğini biliyoruz. Mesai saatlerinde içerisinde video konferansa katılıyor. Orada oldukça ilgili. Notlar alıyor. İlgili müdürlere bu notları iletmiş. Mesai bitimine yakın 17.00 sıralarında makamdan ayrılıyor. 19.17'de "Hakkınızı helal edin" mesajları geliyor. Daha sonra aracından inip sahile doğru yürüyor. Ormanlık alanda ölü bulunuyor. Kuyucak şu anda yasta.
Eşi öğretmendi. Bu yüzden Milli Eğitim Müdürüne "Eşim size emanet ona iyi bakın" şeklinde ayrıca bir mesaj atmış. Helallik istediği mesajlardan daha önceki görev yeri olan Giresun Eynesil İlçesi Belediye Başkanına da attığını öğrendik" dedi.