Koçarlı Belediye Meclisi, nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı Nedim Kaplan yönetti. Toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, gündemde yer alan 10 maddeyi görüştü. Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda ilk olarak meclis başkan vekilleri ile katip, encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri seçildi.

MECLİS BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ AKDAĞ OLDU

Yapılan seçimler sonucunda meclis birinci başkan vekili Adnan Akdağ, meclis ikinci başkan vekili Necmi Çıblak, katip üyeleri Yasemin Kanat ve Murat Uncu, encümen üyeleri Tuncer Sarı ve Mustafa Demir oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bahri Erdel, Tuncer Sarı ve Mevlüt Şahinci, İmar Komisyonu'nda da Yaşar Dirik, Memduh Bircan ve Ahmet Keleş görev aldı.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Seçimlerin ardından, belediyenin geçen yıla ilişkin faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu, oy birliği ile kabul edildi. Denetim komisyonu raporu ve Yazı İşleri Müdürlüğü'ne vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bakır'ın görevlendirildiği bilgilerinin verilmesi ile devam eden toplantıda, kira tahakkukları da ele alındı.

“ESNAFLARIMIZ MAĞDUR”

Söz konusu madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaplan, "Salgından dolayı esnaflarımız mağdur. Belediye olarak biz de kira gelirlerimizden fedakarlık yaparak, iş yerlerimizi kullanan esnaflarımızın kira ücretlerinde yüzde 20 oranında indirim yapmak istiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde esnaflarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Kaplan’ın kira ücretlerine yüzde 20 oranında indirim yapılması önerisi, oy birliği ile kabul edildi.

HALI SAHALAR YAPILACAK

Daha sonra toplantıda Koçarlı Belediyesi’nin iki halı saha yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iki yer tahsis etmesi görüşüldü. Meclis üyeleri, Büyükdere Mahallesi ile Koçarlı ilçe merkezi arasında kalan belediyeye ait iki yerin bakanlığa tahsisine karar verdi. Bakanlığın Koçarlı’da iki halı saha yapacağını dile getiren Başkan Kaplan, "Halı sahalardan birisi açık, diğeri kapalı olacak. Bakanlık, halı sahaları yaptıktan sonra belediyemize tahsis edecek. Belediye olarak halı sahaları ya işleteceğiz ya da spor kulüplerimize vereceğiz. Halı sahalar ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Belediyenin Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olmasına karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.