Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda etkinlik düzenlendi. Nazilli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanlığınca düzenlenen etkinliğe, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Derneği Nazilli Temsilcisi Serdal Yamal, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli Akçil ile Meclis üyeleri katıldı.

“İNSAN YAŞADIKÇA ÖĞRENİYOR”

Otizmin eksiklik değil farkındalık olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Böylesi anlamlı bir günde otizmli çocuklarımız ile birlikte farkındalık yaratıyor olmak bizler için büyük bir anlam taşıyor. Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda çocuklarımızla balon etkinliğimizi gerçekleştirdik. Hepimizin hayata bakış açısını değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. İnsan yaşadıkça öğreniyor. Ben anlatıldığında anlamadığımı, ancak yaşayarak daha iyi anladığımı fark ettim. Kimsenin anlayamayacağı şeyler aslında bu farklılıklar. Yaşadıkça, ortaklaşa paylaştıkça bu farklılıkların ne kadar zor olabileceğini anlıyor insan ve zoru nasıl başarabildiğini görüyor. Bugün burada bu farkındalığı yaşıyor olmak ve otizmli öğrencilerimizin yanlarında olmaktan çok mutluyum. Hayata bakış açımızı değiştiren özel çocuklarımızın her birinin gözlerinden öpüyorum. Nazilli Belediyesi olarak özel çocuklarımıza ve ailelerine her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

TUNAY, DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Otizm Dünya Farkındalık Günü dolayısıyla pandemi şartları elverdiğince bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hatice Tunay, “Etkinlik kapsamında etkinliğimize gelerek bize destek veren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Aydın Otizm Gençlik ve Spor Derneği Nazilli Temsilcisi Serdal Yaman, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli Akçil ile değerli Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Otistik çocukların bir hastalığa sahip olmadığını, farklı bireyler olduğunu topluma yansıtmaya çalıştık. Umarım toplumun her bir bireyi, çocuklarımızın farklılığının farkında olurlar” ifadelerini kullandı.

“FARKINDALIK YARATTIK”

Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hatice Tunay’a hazırladıkları programdan dolayı teşekkür eden Aydın Otizm Gençlik ve Spor Derneği Nazilli Temsilcisi Serdal Yamal; “Hatice hanıma teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, bugün Kent Konseyi ile birlikte farkındalık yaratan bir etkinliğe imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Farkındalık yaratmak istediklerini hatırlatan Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli Akçil; “Otizm Haftası nedeniyle Nazilli Belediyesi Kent Konseyi başkanlığınca, pandemi şartlarını da gözeterek Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda bir program hazırladık. Okulumuzdaki belirli sayıdaki öğrencilerimizin katılımıyla farkındalık yaratmak istedik. Bu farkındalığı simgesi olan mavi renkli balonlarımızı gökyüzüne uçurduk” diye konuştu.