Aydın’ın Nazilli ilçesinde 20 Ocak 2020 günü Zafer Mahallesi Giray Konutları’nda bulunan bir villada patlama sonucu hayatını kaybeden Gamze Esen’in ölümünün ardından açılan davada, benzin döküp evi ateşe verdiği anlaşılan sevgilisi sanık Fatih Alp Ürgen hakkında karar verildi. Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 6’ncı duruşmasında cezaevinde bulunan Fatih Alp Ürgen, duruşmaya SEGBİS yöntemiyle görüntülü olarak katıldı. Ürgen'in avukatı Namık Kemal Karamercan, maktul Gamze Esen’in avukatı Zühre Genişel, yakınları duruşmada hazır bulunurken, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

TASARLAYARAK VE CANAVARCA KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZA İSTENDİ

Davanın son karar duruşmasında savcı mütalaasında sanığın tutukluğunun devamı ve Ürgen’in yangın çıkartarak ölüme sebebiyet verme suçundan cezalandırılmasını istedi. Gamze Esen’in avukatı Zühre Genişel ise eldeki delillere göre sanık Fatih Alp Ürgen’in tasarlayarak ve canavarca kasten öldürme suçundan yargılanmasını istedi.

“ALNIM AÇIK”

Davaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılan Ürgen’e, karar öncesi son sözü soruldu. Sanık Ürgen ise, “Bir suçlu aranıyor. Alnım açık. Allah katında gönlüm ferah. Tek suçum hayatta kalmak. Keşke ölseydim de bu dava uzamasaydı. Aileme de yük oluyorum. Ölen kadın değil erkek olsaydı ben şimdi içerde olmazdım” dedi.

KARAR MÜEBBET

Mahkemeye karar için 15 dakika ara verildi. Ara sonunda kararı açıklayan hakim tutuklu yargılanan Fatih Alp Ürgen’i ‘yakarak öldürme suretiyle kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Hakim ayrıca kararın temyiz yolunun da açık olduğunu belirtti.