Karnında bebeği ile insanları dolandırmak için uğraşan T.Y. (23) görenleri hayretler içerisinde bıraktı. 31 Mart Çarşamba günü Karacasu İlçesi Yaylalı Mahallesinde yaşayan M.U’yu (74) İzmir’den arayıp kendisini polis olarak tanıtan U.Y. (27), “Hakkınızda hesap oluşturmuşlar, adınız dolandırıcılık olayına karıştı, elinizdeki ziynet eşyalarını kurtarmamız lazım” deyip yaşlı adamı tuzağa düşürmek istedi. Evde bulunan iki telefonu da kapattırmayıp yaşlı adamı lafa tutan dolandırıcı yaşlı adamdan evde bulunan ziynet eşyalarının fotoğraflarını çekip göndermesini istedi. Arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan yaşlı adamın eşi N.Y. komşularına gidip polisi aradı.

YAŞLI ADAMDAN OSCARLIK PERFORMANS


Emniyet ekipleri dolandırıcıları yakalamak için yaşlı çiftle iş birliği yaptı. Dolandırıcıların her istediğine ‘tamam’ diyen M.U, 40 yıllık tiyatroculara taş çıkartıp onların tuzağına düşmüş gibi davrandı. Kandırıldıklarını anlamayan dolandırıcılar U.Y. ve T.Y. 1 Nisan günü akşamüstü sıralarında Karacasu’ya geldi. İlçe girişinden itibaren yaya vaziyette yürümeye başlayan dolandırıcılar telefonla irtibata devam ettikleri M.U’dan evin adresini öğrendi. Yaylalı Mahallesindeki M.U’nun evine gelen dolandırıcılar, içeri girip ‘Biz polisiz, emanetleri almaya geldik” deyip poşet içerisine konulan para ve ziynet eşyalarını aldıkları sırada evin içerisinde önlem alan polislere enselendi.

İLK VUKATLARI DEĞİL


Ava giderken avlanan dolandırıcılar ifade işlemleri için Emniyete götürüldü. Geceyi emniyette geçiren dolandırıcılar bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Haklarında çok sayıda hırsızlık ve dolandırıcılık sebebiyle suç kaydı bulunan dolandırıcılar Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Tereyağından kıl çeker gibi ciddi bir operasyonun üstesinden gelip başarılı bir şekilde dolandırıcıları yakalayan Karacasu polisi, yaşlı çiftin çok sayıda altın, bilezik ve nakit paradan oluşan yaklaşık 200 bin lirasını kurtarırken bu dolandırıcıların bundan sonra yapabilecekleri bu tür eylemlerin de önü kesildi. Yetkililer vatandaşları telefonlara arayarak kendileri polis, asker, savcı olarak tanıtarak para isteyen bu tür kişilere itibar edilmemesi yönünde bir kere daha uyarılarda bulundu.

TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ


Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan U.Y. tutuklanıp Nazilli Cezaevine gönderilirken eşi T.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kadının serbest kalmasında hamile olmasının etkili olduğu öğrenildi.