Gelecek Partisi Nazilli İlçe Başkanlığı, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik zulmünü duyurmak ve farkındalık yaratmak nedeniyle imza kampanyası gerçekleştirdi. Nazilli Belediye Meydanı’nda 'Bir imza da sizden olsun duyarsız kalmayalım, insanlık görevimiz' sloganıyla yapılan kampanyaya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Serkan Sevim, Demokrat Parti, Deva Partisi, Büyük Birlik Partisi temsilcileri ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

“İKTİDARIN SESSİZ KALMASINI KINIYORUZ”


Farkındalık yaratmak için imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Gelecek Partisi Kurucu Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen , “Çin'de Müslümanlara yapılan işkence ve zulmü duyurmak istiyoruz. Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne maruz kalan soydaşlarımızın Gelecek Partisi olarak yanlarındayız. Bu zulmün sona ermesi için iktidarın sessiz kalmasını kınıyoruz. İslam ülkelerinin bu aymazlığını kabul etmeleri mümkün değildir” dedi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ZULÜM VAR


Çin’deki zulmü bu kampanya ile duyurmak istediklerini ifade eden Dilmen, “Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri’nin soykırıma maruz bırakılıyor. Doğu Türkistan’da zulüm var. Kadınlara tecavüz ediliyor ve erkekler öldürülüyor. Dünyanın farklı ülkelerindeki parlamentolar bu zülme tepki gösterirken, bizim gazi meclisimizden maalesef iktidar tarafından ses çıkmıyor, yok hükmünde sayılıyor. Gelecek Partisi olarak Türkiye genelinde düzenlediğimiz bu kampanyayla iktidara duyurmak istiyoruz. Bu konuda imzalarıyla destek olan siyasi parti temsilcilerimize ve hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz” sözlerini kaydetti.