YKKED Aydın Şubesi’nin 27 Mart’ta gerçekleştirilen sekizinci olağan genel kurulunda, yönetim ve denetim kurulları seçildi. Seçimin ardından ilk toplantılarını yapan kurullar, kendi içlerinde görev dağılımı gerçekleştirdi.
Toplantıda bir araya gelen yeni yönetim; başkanlığa Remzi Çomakçı’yı, başkan yardımcılığına Hasan Öğdüm’ü, sekreterliğe Nurgül Demir’i ve saymanlığa Metin Devrim’i getirme kararı aldı. Nesrin Çıldır, Mustafa Ünver ve Doğan Erhotamış, yönetimde yer alan isimler oldu. Denetleme kurulu üyeleri de, Sadi Çavaş’ı başkan, Abdülkadir Kıvrak’ı başkan yardımcısı ve Sebahattin Yücedağ’ı yazman olarak görevlendirdi.

“AYDINLANMA IŞIĞINI SÖNDÜRTMEYECEĞİZ”


YKKED Aydın Şubesi’nin yeni Başkanı Remzi Çomakçı, yönetim ve denetim kurulları olarak yaptıkları görev dağılımının hayırlı olmasını dileyerek, “Amacımız Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet eğitim devriminin kurucularına sahip çıkmak, cumhuriyet eğitim devriminin ilerici, aydınlanmacı, laik, demokratik, bilimsel eğitim felsefesini geliştirerek günümüze taşımaktır. Aramıza yeni üye arkadaşlar katarak, üyelerimiz arasında eğitim, bilim, kültür ve sanat çalışmaları yaparak, Köy Enstitülerinin yakmış olduğu aydınlanma ışığını söndürtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.