Aydın’da müzisyenleri tek çatı altında toplamak amacıyla 12 kasım 2020 tarihinde kurularak faaliyetlerine başlayan AYMUDER, üyelerinin katılımıyla Vardar İş Hanı Nilüfer Çay Bahçesi’nde ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda Murat Akyüzlü’nün başkanlığında yeni yönetim kurulu belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu seçildi. Divan başkanlığına Akın Sarıkaya’nın getirildiği genel kurulda, daha sonra gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporunun okunup oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, yeni yönetim kurulu seçildi. Diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.
Murat Akyüzlü’nün başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Murat Akyüzlü, Ünver Pazarlı, Eşref Gülpınar, Osman Öztekin, Akın Sarıkaya, Emin Akdemir, Şerafettin Güven, Hüseyin Zantur, Nesrin Yerlikaya, Ayşe Canbeldek, Mehmet Eftal Danışman.”
Denetim Kurulu’nda ise Cengiz Kanat, Nafiz Edeer, Muazzez Şengil yer aldı.

“BU HASRET BİTSİN”


Başkan Akyüzlü, katılımcılara teşekkür ederek, şunları söyledi: “Kamuoyunun da bildiği gibi, koronavirüs süreci tüm dünyaya ve ülkemize de sıkıntılı günler yaşattı, bu zor süreç devam ediyor. Tek dileğimiz, bu virüs belasının sona ermesi ve bir yılı aşkın bir süredir çalışamayan müzisyen meslektaşlarımızın, bir an önce sahnelere kavuşmasıdır. Müzisyenler olarak, coşkulu müzik ziyafetlerini özledik. Müziği, sahneleri, nağmeleri, notaları, sanatseverlerimizi ve alkışlarını çok özledik.”
Dilek ve temennilerde, herkes tek tek söz aldı, geçtiğimiz yıllarda beraber yapılan müzik çalışmalarındaki unutulmaz anılar toplantıya damga vurdu. Müzisyenlerin, solistlerin sahnelere olan sevdası ve hasretini özetleyen cümlelerle katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Katılımcılar, toplantı sonrası günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.