Aydın’ın Germencik ilçesinde görev yapan belediye meclisi, nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı Fuat Öndeş yönetti. Toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, 5’i gündem dışı olmak üzere toplam 12 madde görüştü.

MECLİS BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ DEĞİRMENCİ OLDU


Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda meclis üyeleri, ilk olarak gizli oylamayla meclis başkan vekillerini, divan katip ve encümen üyelerini, açık oylamayla da ihtisas komisyonu üyelerini seçti. Yapılan seçimler sonucu meclis birinci başkan vekili Batuhan Değirmenci, meclis ikinci başkan vekili Murat Karabulut, asil katip üyesi Mehmet Tahsin Pehlivan ve Abdullah Acar, yedek katip üyesi Aydın Bircan ve Orhan Aydın Aydoğmuş, encümen üyesi Serdar Çapakçıoğlu ve İsmail Çelik oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Abdullah Acar, Batuhan Değirmenci ve Bayram Çetin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda Murat Karabulut, İsmail Çelik ve Şeref Kara, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda Orhan Aydoğmuş, Mehmet Çondur ve Hicran Tütüncü üye olarak görev aldı.

ÖNDEŞ’E TEŞEKKÜR ETTİ


Seçimlerin ardından, Germencik Belediyesi’nin geçen yıla ilişkin faaliyet raporu ele alındı. Raporun görüşülmesine geçilmesi ile birlikte Belediye Başkanı Fuat Öndeş, meclis başkanlığı görevini, kural gereği Meclis 1’inci Başkan Vekili Batuhan Değirmenci’ye bıraktı. Söz alan aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan meclis Üyesi Aydın Bircan, belediyenin faaliyetlerini anlattı. Koronavirüs salgını sürecinde belediyenin esnaflara nakdi yardım yapmak, öğrencilerin üniversite sınavı giriş ücretlerini ödemek, erzak, dezenfektan ve maske dağıtmak gibi birçok önemli çalışmayı gerçekleştirdiğini belirten Bircan, belediyenin asli görevlerini de aksatmadığının altını çizdi.

BAŞKAN ÖNDEŞ'E TEŞEKKÜR ETTİ


Aydın Bircan, "Salgının yanı sıra belediye olarak asli görevlerimizi de kesintisiz olarak sürdürerek, planlamamız dahilinde mahallelerimize dokunmaya, hizmet götürmeye ve kalıcı eserler bırakmaya devam ediyoruz. Kooperatifleşmeden, kadın emeği ile ilgili projelere, kent estetiğinden sosyal tesis inşasına varıncaya kadar hayatın her alanında halkın menfaatine çalışmalar yapıyoruz. Bu vesile ile vizyoner ve sürdürülebilir çalışmaları ile ilçemizin gelişmesi ve ilerlemesi için büyük emek sarf eden Belediye Başkanımız Sayın Fuat Öndeş'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonra oylama sunulan faaliyet raporu, oy birliği ile kabul edildi. Denetim Komisyonu raporu hakkında bilgi verilmesi ve diğer maddelerin de görüşülmesi ile toplantı sona erdi.