Tüm Emekliler Sendikası Nazilli Şubesi, Belediye Meydanı’nda yaptığı basın açıklaması ile emeklilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Tüm Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Haydar Pınarbaşı, Aydın Şube Başkanı Erdal Demir ve Nazilli Şube Başkanı Kadir Özçelik’in öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.

“GEÇİNEMİYORUZ”

Emeklilerin açlığa mahkum edildiğini dile getiren Tüm Emekli-Sen Nazilli Şube Başkanı Kadir Özçelik, “Temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yüzde 50 civarında zam yapıldı. Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu ülkemizde emekli maaşı alan 8 milyon hak sahibinin aylığı 2 bin liranın altındadır. Bu göstermektedir ki, emekliler açlığa mahkum edilmiştir. İkramiye adı altında iki dini bayram öncesi verilenler ise bayram harçlığına dönüşmüştür. Sözün kısası geçinemiyoruz” dedi.

“EMEKLİLERE İNSANCA YAŞAM”

Bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Başkan Özçelik, “Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir. Siyasi iktidar tercihini emekçilerden ve emeklilerden yana değil sermayeden yana kullanmaktadır. Emeklilerin daha fazla açlığa ve yoksulluğa dayanma gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. Emekliler kendilerini yok sayanlara karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdır. Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır” ifadelerine yer verdi. Açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.