Tüm Emekli-Sen Didim Şubesi üyeleri Kent Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinden döviz ve pankartlar taşıyan emekliler hükümete taleplerini sıraladı.

İKTİDARA TEPKİ

Tüm Emekli-Sen Didim Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eker tarafından yapılan basın açıklamasında, “Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik, toplumsal ve siyasal kriz; bir yıldan fazla süredir devam eden koronavirüs salgınıyla daha da derinleşmiştir. Bu yok edilen sosyal devlet anlayışı sonucu dar gelirli ve yoksul toplum kesimlerine destek verilmemesine, sağlık, eğitim, ulaşım gibi kamusal hizmetlerin özelleştirilmesi ne bağlıdır. Bu kriz tüm toplumu, özellikle de emeğiyle geçinen, işçi, memur, küçük üretici, esnaf ve emeklileri derinden etkileyen, iktidarın yönetememe krizidir. Biz emeklilerin içinde yer aldığı özellikle yaşlı gruplar salgın koşullarında hizmetlere ulaşmakta sorunlar yaşadık ve daha çok etkilendik. Bizler bu ülkenin emekleriyle üretenleri ve çalışanlarıydık" ifadeleri kullanıldı.

"DİLENCİ OLMADIK, EMEKLİ OLDUK"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dilenci olmadık yalnızca emekli olduk. Sesimiz duyurmaya çalıştığımız sizler de bir gün emekli olacaksınız. Bilmelisiniz ki, ülkenin bütün değerlerini, bugünlerini emekleriyle yaratan emekliler açlığa, yoksulluğa mahkûm edilmiş durumdadırlar. Çok uzun yıllardan beri emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yapılan zam oranları neredeyse yüzde 50 civarındadır. Asgari ücretin 2.825 TL olduğu ülkemizde 13,5 milyon emeklinin 8 milyonunun aylığı 2000 TL’nin altındadır. Bu da gösteriyor ki, emeklileri yoksulluk sınırının altında bırakmak yetmezmiş gibi açlığa da mahkûm etmek istemektedirler. Bir kez daha uyarıyoruz bizler emekliyiz, dilenci değil. Sadaka beklemiyoruz. Haklarımızı istiyoruz. Emekliler kendilerini açlığa mahkûm edenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdırlar. Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz.”