30 Mart Salı günü saat 17.00’de ilk kongresini yapmaya hazırlanan Karacasu Çevre Derneğine kongrelerin yapılamayacağı söylenirken bir gün sonra ise kongrenin yapılmasında bir sakınca olmadığı açıklandı. Kongrenin yapılacağı gün sabah Kaymakamlıktan derneğe yapılan bilgilendirmede kongrenin yapılamayacağı kaydedildi. Ertesi gün ise kongrenin yapılabileceği söylendi.

ÖNCE İPTAL SONRA İZİN


Kongrelerde çoğunluğu sağlama problemi ile karşılaşmamak adına ilçe içi ve dışından gelen isteklere rağmen üye sayısını minimumda tutan ve 18 üyesi bulunan Karacasu Çevre Derneği kongresini ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Türkiye'nin 29 Mart akşamı açıklanan yeni koronavirüs risk haritası sonucunda Aydın’ın en yüksek riskli grup içerisinde yer almasının ardından bu kongrenin iptal edildiği düşünülürken Aydın'ın diğer ilçelerinde ise kongrelerin yapıldığı öğrenildi.

KAYMAKAMLIKTAN BİLDİRİM YAPILDI


Gelişmeler hakkında bilgi veren KARÇEP Kurucu Başkanı Cavit Paksoy, “30 Mart yani kongrenin yapılacağı gün Kaymakamlıktan aradılar, kongrelerin iptal olduğunu söylediler. Tamam dedik. Bir gün sonra da kongreyi yapabilirsiniz diye aradılar. Kongre günümüz geçtiği için ikinci toplanma tarihi olarak belirlediğimiz 6 Nisan'da bir aksilik olmazsa kongremizi yapacağız” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YAZ ÇALIŞMALAR BAŞLADI


Temmuz ayı içerisinde kuruluş çalışmaları tamamlanan KARÇEP kurucu yönetim kurulu listesi, Cavit Paksoy, Avukat Ayşe Kurban Ekşi, Çağrı Uçkuner, Nail Kurt (İYİ Parti), Ahmet Uçar (MHP), Murat Töz ( CHP), Gürkan Gürsoy'dan (AK Parti) oluştu. Aydın’ın Karacasu ilçesinde 18 Haziran 2020 tarihi itibariyle kurucu üyelerin birliktelikleri ile Anayasanın 56. Maddesinde tanımlanan sağlıklı çevrede yaşama hakkının, doğal ve kültürel değerlerin korunması için mücadele etmek, toplumda çevre bilinci oluşturmak ve hukukun tanıdığı yollarla takipçisi olmak amaçlı kurulan derneğin başta jeotermal olmak üzere her türlü çevre konusunda farkındalık oluşturup aktif olarak çalışmalarını sürdüreceği bilgisi verildi.