Didim’in Rusya pazarına açılması noktasında önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. İlçede geçtiğimiz yıl açılan Maxeria Blue Didim Otel yetkilileri, Rusya’nın en büyük tur şirketlerinden olan Coral Tur’un Kazan, Rostov, St Petersburg, Ufa, Samara, Eketerenbug, Saratov ve Volgograd bölge temsilcilerini ağırladı. İki gün otelde ağırlanan Rus temsilciler, Apollon Tapınağı’nı gezerek tapınak hakkında bilgiler aldı. Ardından dünyaca ünlü Milet Antik Kenti ve müzesini gezen Rus temsilciler, Karina bölgesinde incelemelerde bulundu. Rus temsilcilerin Tapınak ziyaretine İlçe Kaymakamı Halil Avşar da katılarak, Rus’lara eşlik etti.

“12 AYRI BÖLGEDEN DİDİM’E RUS TURİST GETİRİLECEK”


Coral Tur’un Kazan, Ostov, St Petersburg, Ufa, Samara, Eketerenbug, Saratov ve Volgograd bölge temsilcilerini Didim’de ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydeden Maxeria Blue Didim Otel Sahibi Hasan Aşkın, şöyle dedi: “Pandemiden dolayı İngiltere ve Avrupa pazarı zayıf; biz de bu yıl Rusya’dan bölge müdürlerini ağırladık. İlk kez Didim’e geldiler. Bu bölgeyi çok beğendiler. Bu sene Didim’de belirli oteller Rus alacak. Bizim otel dahil olmak üzere İlçemizdeki 5 otel yoğun olarak çalışıyor. Bu sene Didim’e Rus turist gelecek. Biz otelimizi 27 Nisan’da Rus’larla beraber açacağız. Bu yıl otel olarak yüzde 70 Rus turistle gideceğiz. Rezervasyonlar iyi gidiyor. St Petersburg ve 12 ayrı bölgeden turistle Bodrum’a inecekler.”


“13 MİLYON TAKİPÇİLİ YOUTUBER DİDİM’E GELECEK”


Aşkın, “İki hafta sonra 13 milyon takipçisi olan youtuber ilçemize gelecek. Gelen konuklarımız Didim’i çok beğendiler. Rusya Bodrum’dan daha çok iyi Didim’i mercek altına aldı. Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna olmak üzere, 3 farklı ülkeden misafirlerimizi ağırlayacağız. Ruslar buralara hayran kaldı. Diğer grup da gelecek. Otel olarak 25 Mayıs’ta yüzde 100 doluluğa ulaşacağız. İlçemizi en iyi şekilde tanıtma noktasında çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.
Bu yıl Rus merkezli Coral Tur’un Türkiye’ye 1,5 milyon turist getirmesi bekleniyor.