Aydın'da neredeyse her sokak üzerinde bulunan turunç ağaçlarının meyvelerini değerlendirmek için Türk Kızılay Aydın Kadın Kolları, bir proje hazırladı. Kızılay Genel Merkezi'nin de 'Şenlendirme Projeleri' kapsamında onay verdiği 'Turuncu İyilik Projesi' çerçevesinde Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit ve Kızılay gönüllüleri, ağaçlardan topladıkları turunçlardan turunç suyu ve reçeli elde etmeye başladı. Kızılay gönüllüleri, yaptıkları turunç ürünlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

"DESTEK BEKLİYORUZ"


Kızılay Aydın Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit, turuncun yüksek oranda c vitamini içerdiğini ve insan sağlığına birçok faydasının bulunduğunu dile getirdi.
Ağaçlardan yerlere dökülüp heba olan turunçları değerlendirmek için 'Turuncu İyilik' adı altında bir proje başlattıklarını belirten Başkan Mezkit, "Hayata geçirdiğimiz projemiz kapsamında, Aydın'daki turunçları toplamak istiyoruz. Bununla ilgili, Aydın Büyükşehir ve Efeler belediyelerine izin için yazılı olarak başvurduk. İlk etapta gönüllerimiz ile birlikte ağaçlardan topladığımız turunçları yıkadık, sıkılacakları ve reçel yapılacakları ayırdık. Bu yılki hedefimiz 500 vatandaşımıza turunç suyu veya turunç reçeli yardımında bulunmaktı. Ama turunçların zamanı geçtiğinden dolayı bu hedefe ulaşamayacağız. Fakat ihtiyaç sahiplerinin gıda kolilerine koyacak kadar turunç suyu elde ettik. Turunç reçeli yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren çok daha fazla turunç ürünleri üreteceğiz. Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için gönüllülerimizin ve iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.