İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız, İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akman, ödül alanlar, aileleri ve kurum yetkilileri katıldı. Yetişkin kategorisinde Mesut Gümüş, genç kategorisinde Elif Nur Ateş ve çocuk kategorisinde Kerem Demir ödüllerini ve hediyelerini İl Müdürü Tuncer’in elinden aldı.

KİTAP OKUMA SAYIMIZ ARTACAK

Bu yıl 57.’si kutlanan Kütüphane Haftası’nın “Çağları Aşan Söz” ana teması ile kutlandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “2019 yılında 200 bine yakındı. Geçen yıl pandemi nedeniyle bir süre kütüphanemiz kapalı kaldı. Bu yıl okuma sayılarının daha iyi olacağına inanıyoruz. Kütüphanenin hem içeride hem dışarıda hizmet vermesini sağlayacak modülleri tasarladık. Vatandaşların telefonla ulaşıp istediği kitabı kapıdan alabileceği bir modeli uygulamaya başladık” dedi.

AYDINLILAR OKUMAYI SEVİYOR

Aydın halkının okumayı sevdiğini ifade eden Tuncer, “Aydınlılar entelektüel birikim açısından ülkemizin önde gelen halklarından birisidir. Biz de güncel uygulamalarla kitap okumayı arttırmaya çaba harcıyoruz. Kütüphane yetkililerimiz bizleri gururlandıran çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bugün de 5 bin civarında çoğunluğu romanlardan oluşan kitabımız kütüphane envanterimize kazandırıldı. Bu kitaplar okunması için halkımızın hizmetine sunuldu. Bir yıl boyunca ilimizde çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere en fazla kütüphanemizden yararlanan, en fazla kitap okuyanları ödüllendirdik” diye konuştu. İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akman, pandemi sürecinde azalan ziyaretçi sayılarında son dönemde artış olduğunu, kitap okumayı özendirmek amacıyla tüm uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade etti.

GÜNDE 200 SAYFA KİTAP OKUYOR

Günde 200 sayfa kitap okuduğunu belirten Mesut Gümüş, “Yaşım itibariyle kitap okumaya zamanım oluyor. Ben de günde en az 200 sayfa kitap okuyorum. Okumayı seviyorum. Okudukça huzur buluyorum. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.