Efeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşanan olayda, Aydin Devlet Hastanesi'nde temizlik görevlisi Necla Demirbaş, imam nikâhlı esi olan ancak bir sure önce ayrıldığı, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Olgun G. tarafından 4 el ateş edilerek öldürüldü. Demirbaş'ın cenazesi, otopsisinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi morgundan yakınları tarafından alindi. Yenipazar ilçesi Dereköy mahallesine getirilen Necla Demirbaş’ın cenazesi aile mezarlığına defnedildi Cenaze törenine İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Onur Türkkan, hastane çalışanları, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve aile yakınları katildi.

BÖYLE ACIYI ALLAH KİMSEYE GÖSTERMESİN


Kızını gözyaşlarıyla toprağa veren Mithat Demirbaş, bizzat şahit olduğu olayı anlattı. Kızını çalıştığı hastaneden kendisinin aldığını ve arabayla evlerine geldiklerini belirten acili baba Demirbaş, “Evin önüne gelince arabayı park ettim. Kızım yanımda oturuyordu. Torbaları falan vardı. Onları aldı arabadan indi. Evin apartmanın giriş kapısına doğru yürüdü. Bende o arada arabadan indim arabanın kapısını kilitleyeyim diye uğraşıyordum. 2 el silah sesi duydum. Bu ses nereden geliyor diye bir baktım ki benim kızın ensesini bastırmış, kafasına sürekli mermi sıkıyor. Ben oraya koşunca ateş etmeyi bıraktı. Kaçtı benden. Sonra 20-25 metre ileriye gidince kendi başına sıktı. Evlat acısını kimseye göstermesin cenabı Allah, Başka bir şey demiyorum. Allah taksiratını affetsin diyorum” dedi.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN


Aydın İl sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz; “Biz şiddetin her türünü şiddetle kınıyoruz. Rabbim yakınlarına sabır versin. Biz sağlık müdürlüğü, sağlık bakanlığı olarak bütün imkanlarımız ailenin emrindeyiz. Başımız sağ olsun.”