AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti 7. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Yavuz, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


AK Partili Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İlk Kongremizi Ekim 2003’te gerçekleştirdiğimiz, bu ışık asla sönmeyecek dediğimiz, bu kutlu yürüyüşe bir kez daha şahitlik etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye İçin Güven ve İstikrar yolunda 2023'e güçlü adımlarla ilerliyoruz. Partimizin 7. Olağan Büyük Kongresini, ilk günkü aşkla ve heyecanla gerçekleştirdik. AK Parti Aydın İl ve İlçe Teşkilatlarımızın; Ana Kademesinden, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarına kadar olan tüm kademeleriyle, Kongremizde tam kadro yerini alarak ve onurlu bir duruş sergileyerek Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilk günkü gibi bugün de arkasında durmuştur. Durmaya devam edecektir.”

“MİLLET ODAKLI YENİLENEN PARTİ YÖNETİMİMİZ İLE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR”


Yavuz, “Bilindiği gibi kongremizde A Takımımız da belli oldu. AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kadrosunda yeni isimler yer aldı. 50 kişilik MKYK üye sayısı artırılarak 75'e çıkardık. Yine aynı listede 35 kişi de yedek olarak gösterildi. Milletvekili olarak bizim TBMM'de asli görevimiz kanun yapmak. Bu bir bayrak yarışıdır. 19 yıldır birlikte aynı yolu yürüdüğümüz arkadaşlarımızda görev değişikliği olması gayet doğaldır. Sonuç itibariyle bütün kongrelerimizde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen mesaj millet odaklı mesajlardır. İnşallah 2023 hedefimizi gerçekleştirdikten, 2053 vizyonumuzu yerine oturttuğumuz takdirde inşallah direk hedefine doğru, geçmişten gelen fakat bize unutturdukları o özgüvenimiz ile inşallah lider ülke konumunda olan bir Türkiye ile hem ümmetin hem de insanlığın hizmetinde olan bir ülke olacağız. Kendi Anayasamızı oluşturmamız gerekiyor. Her ne kadar muhalefet oylamaya çalışsa da bunu öncelikle başaracağız. Ekonomi ile ilgili her zaman önümüze engeller çıkıyor. Özellikle salgın sürecinde bunu çok daha iyi hissettik. Fakat Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemimizde bakanlıklarımızın koordineli ve sonuca odaklı çalışmaları sayesinde çok şükür çok rahat bir şekilde bu süreci geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ OLARAK BİZİM Z KUŞAĞINA GÜVENİMİZ TAMDIR”


Milletvekili Yavuz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Partimiz hakkında özellikle Z Kuşağı ile bağımızın olmadığı konusunda eleştiriler yapıyorlar fakat çok şükür bizim Z kuşağımız ile hiçbir sorunumuz yok. Gençlik kollarımızdan partimizin diğer kademelerine kadar uyumlu bir şekilde davamızı, ülkemiz için derdimizi anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Gençlerimiz artık çok daha kolay ve hızlı bir şekilde istedikleri bilgiye teknoloji ile ulaşabiliyorlar. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki farkı kendi gözleriyle görebildikleri gibi ne kadar özgür bir ülkede olduklarını da yine saha çalışmalarımızda karşılaştığımız gençlerimizden birebir kendi ifadeleri ile duyuyoruz. Bizim gençlerimize güvenimiz sonsuz. Çünkü daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Genel Merkez MKYK’sına seçilen geçmiş dönem İl Kadın Kolları başkanımız olan Sn. Seda Sarıbaş hanımefendiyi ve MKYK ile MYK’da görev alan tüm dava arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Türk siyaset tarihine adını altın harflerle yazan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden partimizin Genel Başkanlığına tüm delegelerimizin oyu ile yeniden seçerek yolumuza durmadan emin adımlarla devam ediyoruz. Kongremizin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başkan Erdoğan liderliğinde aziz milletimize hizmet yolunda ilk günkü aşkla çalışmaya devam inşallah.”