Devletin, otoyolu topraklara zarar vermeyecek şekilde yapacağını savunan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da, "Otoyolu, devlet yapacaksa başımızın üzerinde yeri var. Topraklara zarar vermeyecek şekilde o yol yapılır. Biz yola değil, işletmeye karşıyız" dedi. Denizli'de kasım ayında temeli atılan ve Aydın ile Denizli arasında yapımı devam eden 163 kilometrelik otoyol ile ilgili Aydın'da AYÇEP öncülüğünde basın açıklaması yapıldı. Efeler ilçesi, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çevreciler destek verdi.

"25 BİN DÖNÜM TOPRAK YOK OLACAK"

AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, yaptığı açıklamada, Aydın Ovası'nın birinci sınıf tarım arazisi olduğunu belirterek, "Sadece 25 dakikalık erken ulaşım için 25 bin dönüm toprak ve araziler yok olacak. Bu çalışmanın geri dönüşü olmayacak. Bundan dolayı yol yapım ihalesinin bir an önce sağduyulu bir şekilde iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ YOLU BEDAVA KULLANACAKTI"

"Otoyolu, devlet yapsaydı, 250 milyon dolara mal olacaktı. Bütün vatandaşlarımız da yolu bedava kullanacaktı" diyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da, iktidarın halk için yol yapmadığını, yandaşa otoyol işi çıkardığını iddia etti. Otoyolun yap-işlet-devret modeli ile yapıldığını dile getiren Yıldız, firmanın yolu yaptıktan sonra 17 yıl işleteceğini ifade etti.

"55 BİN ARAÇ GARANTİSİ"

Otoyol ihalesini alan firmaya kredi kullanması için Karayolları'nın yanı sıra meclisten iki hafta önce çıkartılan bir kanunla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kefil olduğunu anlatan Yıldız, otoyolun geçiş garantisinin 55 bin araç ve yolun kullanım ücretinin de 60 lira olduğunu iddia etti.

"BU YOLU AYDINLILAR KULLANMAYACAK"

Aydın'ın doğu bölgesi ilçelerinde yaşayan vatandaşlara seslenen Milletvekili Yıldız, "Siz, İzmir'den Aydın'a gelirken devlet yolu olduğu için 6 lira para ödüyorsunuz, üstelik tünel var. Aydın'dan Denizli'ye, Nazilli'ye, Bozdoğan'a, Kuyucak'a veya Buharkent'e giderken 60 lira para ödeyeceksiniz. Bu yolu Aydınlılar kullanmayacak" dedi. Nazilli'de bir çevre yoluna ihtiyaç olduğunu dile getiren Yıldız, çevre yolunun yapılması ile birlikte yol sorununun çözüleceğini savundu.

"ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDECEĞİZ"

Devletin kendisinin yapacağı otoyola karşı olmadıklarının altını çizen Yıldız, "Otoyolu, devlet yapacaksa başımızın üzerinde yeri var. Topraklara zarar vermeyecek şekilde o yol yapılır. Maliyeti 20 milyon lira atar. Ama bunu devlet yaparsa olur. Biz yola değil, işletmeye karşıyız. 60 TL her gün verip o yolu kullanma şansımız yok. O yüzden hep birlikte bu işin mücadelesini vereceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Yolun iptal olması için her türlü katkıyı sunacağız” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.