Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, “Uyuşturucu ile mücadelelerimizde sadece kolluk kuvvetlerimiz ile değil hep birlikte vatandaşlarımızın da bu mücadelemize destek vererek daha etkili ve daha kesin olarak sonuç alacağımız kaçınılmaz olacaktır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kaymakam Zeybek, şunları kaydetti: “Uyuşturucu anlamında narkotik ekiplerimizin kararlılıkla ve azimleriyle çok iyi bir mücadeleleri oldu. Konu hakkında bazı konuları sizlerle paylaştık. Sadece kamu görevlilerinin çalışmaları ile konu hakkında başarılı olmalarının yanında siz vatandaşlarımızın da sorumluluk almanız ile birlikte daha etkin ve kesin sonuçlar almaya başladık. Sizlerin, ellerinizi taşın altına koymanız bizler için mükemmel bir destek olmuştur. Gerek pandemi gerekse uyuşturucu ile mücadeleler bu tarz konular. Sadece suç ve suçluyla mücadele anlamında değil, etkin olarak bağımlılıkla mücadele olarak değerlendirmemiz gerekir. Emniyet ve Jandarma birimlerimizin çalışmaları değil, sivrisinekle mücadele değil bataklıkları kurutmak için mücadele etmeliyiz. Prensibimiz ve amacımız şudur ki; uyuşturucuyu Söke gündeminden silmek. Hep birlikte birlik olduğumuz zaman bu başarıyı yakalamak hiç de zor değil. Bunun için bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Uyuşturucu konusunda ilçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığımızın birimleri ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Spor Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Gençlerimizin ve çocuklarımızın uyuşturucudan uzak durmalarını sağlayan Milli Eğitim ve Spor Müdürlüğümüzün yapmış oldukları eğitim ve spor imkanları sayesinde gençlerimiz uyuşturucu konusundan uzaklaşmışlardır.”

“SPOR YAPMALARINI SAĞLADIK”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunum yapan Söke Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra İlgin Dursun, uyuşturucu ile mücadelede, öğrenci ve velilerin bilinçlenmesi için çeşitli eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü, her okulda rehber öğretmenlerin konuya hakim olduklarını ve çalışmalarını bu yönde devam ettirdiklerini belirtti. Söke Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Turan Günen ise, “İlçemizde yapmış olduğumuz spor ve spor ile ilgili olarak tüm faaliyetlerimizin amacı uyuşturucudan uzak durmaları için evlatlarımızın ve çocuklarımızın spor yapmalarını sağladık. Bunu yaparken de İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarla gençlerimizin spor yapmalarını sağladık. Bu sayede gençlerimiz uyuşturucudan uzak kaldıkları gibi yapmış oldukları sporlar sayesinde başarılar gelmeye başladı. Hem ilçemizde hem de ilimizde başarılar gelmeye başladıkça gençlerimiz yapmış oldukları sporlara dört elle sarılmaya başladılar.” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıya Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp ve İlçe Jandarma Komutanı binbaşı Gökhan Kurgan da eşlik etti.