Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik bir tepki de Didim’den geldi. Didim Kadın Platformu tarafından düzenlenen eylemde kadınlar Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Didim Emniyetinin güvenlik önlemi aldığı eylemde kadınlar pankart ve dövizler açtı. Grup adına basın açıklaması, Sol Parti Didim İlçe Başkanı Gülçin Öz Akın tarafından okundu.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR"


Akın tarafından okunan basın açıklamasında, “Bir gece kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'nden hukuksuzca çıkıldığı duyuruldu. Doğrudan Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla alınan kararla kadınların yaşamları bir kez daha tehdit altında. Uygulamamakta ısrarcı olunduğu için her gün kaybettiğimiz kız kardeşlerimizden, kadına yönelik şiddetten sorumlusunuz! Kadına yönelik şiddeti bitirme sözü daha hafızalarda tazeyken İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararı AKP iktidarının ve siyasal İslamcı gericiliğin kadına yönelik şiddeti bitirmeyi bırakalım ancak sorumlusu olabileceğini bir kez daha göstermiştir. Her tartışmaya açtığınızda söylediğimiz gibi kadına yönelik şiddetin sorumlusu haklarımızı gasp etmeye çalışan, yasaları ve sözleşmeleri uygulamayan iktidardır. Tüm karalamalara rağmen İstanbul Sözleşmesi kadınların yaşamlarını güvence altına alan ve doğrudan ülkemizde hazırlanmış uluslararası bir sözleşmedir; sözleşmeden çıkmak için atılan imza doğrudan kadına yönelik şiddetin önünü açma beyanıdır. Milyonların artık sırtında istemediği iktidar köşeye sıkıştıkça saldırganlaşıyor ve her gün bir hakkımıza saldırıyor ancak unutulmasın ki kadınların yaşamlarının yanında tek adamın koltuk sevdası bir hiçtir. Her bir kız kardeşimizin yaşamı kirli koltuk oyunlarınızdan değerlidir; kadınları ateşe atmaktan vazgeçin. Söyledik yine söylüyoruz İstanbul Sözleşmesi bizimdir, İstanbul Sözleşmesi bütün kadınlarındır; vazgeçmiyoruz! Bütün kadınları yaşamlarımızı hedef alan bu saldırı karşısında İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan kadınlara emniyet güçlerince eylem için izinlerinin olmadığı belirtildi. Daha sonra kadınlar ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak Kent Meydanı'nda yürüyüş gerçekleştirdi. Didim Kadın Platformu eyleminin 27 Mart Cumartesi gününe kadar saat 12:00 ila 13:00 arasında süreceği öğrenildi.