AK Parti’nin, "Bugünden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye Sevdasıyla" sözleriyle partinin kuruluşunu resmen ilan eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2001 yılında siyaset sahnesine girdiğini hatırlatan Yavuz, parti olarak reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 20 yılı geride bıraktıklarını belirtti. AK Parti dönemine bakıldığında Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ifade eden Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarında, ‘Türkiye'nin en küçük bir zafiyet göstermesi halinde, üzerimize çullanmak üzere el ovuşturanlara bekledikleri fırsatı, Allah'ın izniyle vermeyeceğiz. Bunun için öncelikle bize, AK Partililere çok büyük görev düşüyor. Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi, birbiriyle bütünleşmiştir bunu böyle biliniz’ ifadelerini kullanarak, tüm şer odaklarına karşı tek vücut olmanın önemine her zaman vurgu yapmıştır. Bu gün baktığımızda gerçekten de Türkiye’mizde artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Eğitimden sağlığa, teknolojiden ulaşıma, ekonomiden savunma sanayine kadar her alanda köklü reformlar yaptık. Türkiye’mizi söz dinleyen bir ülkeden çok şükür Başkan Erdoğan liderliğinde sözü dinlenen bir ülke konumuna getirdik” dedi.

KENDİMİZİ YENİLİYORUZ

AK Parti’nin her zaman kendini yenileyen bir parti olduğunun altını çizen Yavuz, şöyle konuştu: “Bu güne kadar AK Parti olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalıştık, devam ediyoruz. 2018 yılında hayata geçirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile her alanda işleyiş artık çok daha hızlı ve kararlı. Artık daha somut adımlar atılıyor ve sonuca daha kolay ulaşıyoruz. AK Parti’nin bu güne kadar başarılı olmasının en temel sebeplerinden biri her zaman kendini yenilemesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti, hem insan kaynağı açısından kendisini yenilerken hem de parti mekanizmalarını da birim başkanlıklarını da yeniliyor. Bunu her il ilçe veya büyük kongrelerimiz de görüyoruz. Gerçekleştirecek olduğumuz büyük Kongremiz sonrasında da göreceğiz” dedi.

KABİNEDE DÜZENLEMEYE GİDİLECEK

Yavuz, “Deneyim, tecrübe ve dinamizm ile gençlerimizin de yer alacağı bir yeni bir kombinasyonla AK Parti 2023 hedefine inşallah emin adımlar ile ilk günkü aşkla ilerlemeye devam edecektir. Kabine değişikliği ile ilgili bilgi vermek gerekirse, Genel Başkan Yardımcımız Sn. Mahir Ünal’ın da ifade ettiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ekibiyle birlikte yeni bir düzenlemeye gidecektir. Bunu kongremiz sonrasındaki süreçte göreceğiz. Bizim hedefimiz 2023. Yeni yüzyılda her alanda güçlü olan yeni Türkiye ile yolumuza inşallah devam edeceğiz” diyerek gerçekleştirecek kongrenin ülkeye, millete ve partiye bir kez daha hayırlı olması temennisinde bulundu.