Kendisine en çok ekonomik sorunlar, işsizlik, jeotermal, tarımsal sulama ve Türkiye'nin İstanbul sözleşmesinden çekilmesi konularında şikayetler geldiğini ifade eden Bülbül, "Vatandaş artık bu iktidarın kendilerine verebileceği bir şey olmadığını söylüyor ve erken seçim istiyor" dedi. Karacasu ziyaretlerine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte CHP parti binasında başlayan Bülbül'ü burada CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez ve yönetimi, Belediye Meclis Üyesi Muammer Yıldız ve çok sayıda partili karşıladı. Ardından ilçe çarşısında ve pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bülbül, halkın gündemini yerinde dinledi.


"VATANDAŞ 'SANDIK' İSTİYOR"


İlçe ziyaretinin ardından Ses Gazetesine konuşan Süleyman Bülbül, "Vatandaşın alım gücünün düştüğünü çarşı esnafının, siftah yapamayacak duruma geldiğini ve ekonomik buhranın vatandaş tarafından hissedildiğini açıkça gördük. Pazarda alışveriş yapan vatandaş bir ürün alırken 40 kere düşünüyor. İnsanlar tencerelerini kaynatmakta zorluk yaşadıklarını söylediler. Ekonomik anlamda çok zor durumda olduklarını beyan ettiler. Ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlar da bunun hesabını sandıkta soracaklarını söylediler. Vatandaş erken seçim istiyor. Esnaflar ayrıca desteklemelerde basit usul ve gerçek usul ayrımının kaldırılmasını istiyor. Bir de esnaf kredi değil karşılıksız destek istiyor. İç çamaşıra bir esnaf bir yıl içinde yüzde 60 zam geldiğini Aralık'tan bu güne de yüzde 20 zam geldiğini söyledi. Bu sebeple işlerinin neredeyse durduğunu söylediler. Alım gücü çok fena düştü. Millet iktidarın artık kendilerine vereceği bir şey kalmadığını düşünüyor. Millet artık sandık istiyor. Vatandaş artık değişim istiyor. Millet bahçesiyle bu işler olmaz" dedi.

İŞSİZLİK, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, JEOTERMAL VE SULAMA


Karacasu halkının işsiz gençler konusunda talepleri olduğunu ifade eden Bülbül, "İşsizliğin çok büyük boyutta olduğunu söylediler. İstanbul Sözleşmesi ile alakalı kadınlara sorular yönelttim. kadınlar İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını kabul etmediklerini söylediler. Kadınları koruyan hükümlerden oluşan İstanbul Sözleşmesini kaldıran bu hükümete cevabı sandıkta vereceğiz dediler. Kadınlarda bir infial yaratmış. Hesabını sandıkta soracağız dediler. 19 yılda memleketi bu hale getiren iktidardan kurtulmak istediklerini beyan ettiler. Ayrıca vatandaşlar artık Aydın'da jeotermal santral kurulmasını istemiyorlar. Tarımsal sulama konusunda tarımsal sulamanın 7'den 2'ye indirilmesi çiftçileri zor durumda bırakmış. Bu konuda DSİ'nin bir çare bulmasını istiyorlar" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI 6 MİLLETVEKİLİ KAZACAK"


Ayrıca İYİ Parti'yi ziyaret ettiklerini kaydeden Bülbül, "İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi nasıl geçen seçimlerde birlikte başarı elde ettiyse bu ittifak demokratik parlamenter sistem gelene kadar devam edecektir, Aydın'da İYİ Parti ve CHP'nin milletvekilleri Millet İttifakı'nın milletvekilleridir. 4 milletvekilimiz vardır. Gelecek seçimlerde ise 8 milletvekilinin en az 6'sına talibiz" şeklinde konuştu.