Oda Meclis salonunda yapılan basın toplantısına Erbaş, Oda Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyesi Figen Cevrem Gürsoy, İsmet Kartal ve Burhan Teke eşlik etti.

"ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"


Basın toplantısında ilk konuşan Oda Başkanı Hilmi Erbaş, “Pandemi sebebiyle sor günlerden geçiyoruz. Mart ayında bir normalleşme başlatıldı ama o gün bu güne bir yıl geçti vaka sayısı artıyor. Biz de bu süreçte mesafeli durduk sebep sağlıktı. Belli çalışmalar yapma noktasında kısmen uzaktan yaptık. 7 kez yaptığımız turizm çalıştayına bu süreçte yeniden başladık. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy’u ziyaret ettik. Bakanlığına Çeşme ve Didim’le ilgili projelerini de bu çalıştayda ele alacaktık ama pandemi süreci başladı. Bu süreçten bu güne bir yıl geçti ve tüm ülkeler kapandı. 1 yılda bu güne süre geçti ve bu noktada çalıştayın devam etmesi için karar aldık. Yüz yüze yapamayacağımızı gördüğümüzden internet ortamında yapılmasını planladık. Bu çalıştayda amacımız sürdürebilirliği ve sürekliliği. Yaşadığımız süreçte dünyanın ve ülkemizin turizme ne kadar ihtiyacı olduğunu anlatmak. Ayrıca Covid sonrası dünyadaki değişimler ve fırsatları ele almak. Amacımız süreci tüm paydaşlarla kısıtlı da olsa bunu yapmak. Çalıştay’ın bir açılış ve konferans süreci var. Çalıştayla ilgili Bakan beyle görüşmelerimiz sürüyor. Çünkü her gün bir şeyler değişiyor. Bu süreçte katılımcılarla ilgili değişimlerde oluyor. Bizler bu çalıştayda ticaret erbabını, esnafımızı zor durumda biraz motivasyon kazandırmak olacak.” dedi.

"DAVETİYELER GÖNDERDİK"


Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Çalıştay Organizatörü Hikmet Atilla ise Çalıştay’ın uluslararası olacağını ve web üzerinde yapılacağını ifade ederek, “Dünya şu anda kötü durumda, özellikle turizm sektöründeki belirsizlik sürüyor. Tüm dünyada böyle ama ülkemizde bir hareketlilik söz konusu. Biz ilkini yaptığımızda bu çalıştayın başka bir yerde yoktu ama şu ana başka turizm bölgeleri de bu tür çalışmalara başladı. Biz bunu devam ettirmek gayretindeyiz. 365 odaya, kıyı bölgelerindeki turizmle iştigal eden sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere davetiyeler gönderdik.” diye konuştu.
Didim 8. Turizm Çalışayı 25 Mart 2021 Perşembe günü saat 10:30’da, turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla internet üzerinden gerçekleştirilecek.