Kamuoyunda 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi', Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye bakımından feshedilirken bu karara tepkiler gelmeye devam ediyor. Kararın kaldırılmasını eleştiren İYİ Parti Karacasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Deliktaş, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin de belirttiği gibi,
hedefinde kadın olan bu kirli zihniyeti besleyip, İstanbul Sözleşmesi’ni de bahane gösteren acizler bilsin ki; kadın haklarını hukukunu çiğnetmeyeceğiz! Bu ucube sistem değişecek, İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak" ifadelerini kullandı.

DELİKTAŞ, KARARI ELEŞTİRDİ


Sözlerini sürdüren Deliktaş, "İstanbul Sözleşmesi kadını yaşatır deniyordu. Kaldırıldı. Çekilmişiz. Yani kadını yaşatma gibi bir derdimiz yok mu deniyor. Yaşamasa da olur demek mi istiyorlar. Herkes İstanbul Sözleşmesinin maddeleri uygulansın diye bekliyordu. Türkiye çekildiğini açıkladı. Nedeni belli değil. Gerçekten çok yazık. Kadınlar katledilirken, bu kadar kadın yok olurken kadınları korumaya yönelik ve adı İstanbul Sözleşmesi olan bir anlaşmadan Türkiye çekiliyor. Bunun nedenini kim anlatacak? İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Böyle bilinsin ki dünyayı kadınlar iyileştirecek" dedi.