Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararına, bir tepki de Eğitim-İş'ten geldi. Yönetim kurulu adına yazılı açıklama yapan Aydın Şube Hukuk Özlük ve TİS Sekreteri Hüseyin Baysal, Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin olduğu her ilkokulda öğrenci andının her sabah okutulacağını ifade etti.
Baysal, "Her iki lafından birisi milli olan AKP'nin, milli duyguları pekiştirmesi, ulus olmanın değerini hatırlatması için okullarda okutulan öğrenci andını siyasallaştırdığı yargı aracılığıyla kaldırması, Başöğretmen Atatürk'ün izinde olan biz Eğitim-İş'lileri durduramayacaktır" dedi.
Eğitim-İş'in tarihinden, öğretmenlik mesleğinin özünden, ilkelerinden ve Cumhuriyet'in değerlerinden aldığı güçle bir karar aldığını belirten Baysal, "Eğitim-İş'e üye eğitim emekçilerinin mesai harcadığı her ilkokul sınıfında, her sabah andımızı okutacağız. Andımızı da Cumhuriyet'in değerlerini, ilkelerini, kurucularını da padişahlık hasreti çekenlerin inadına aşılayacak, öğreteceğiz. ‘Bunun dayanağı nerede?’ diye sormaya cüret eden olursa, ‘Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’ diyeceğiz" şeklinde konuştu.