Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda, 2003 yılından beridir başkanlık görevini yürüten Ayhan Oğuz, önümüzdeki yıl 1 Ocak ile 31 Mart günleri arasında yapılacak oda seçiminde, yeniden aday olmayacağını açıkladı. 18 yıllık başkanın seçimde görevi bırakacağının duyulmasının ardından, başkan adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Son olarak adaylığını açıklayan 35 yaşındaki evli ve üç çocuk babası, berber Ali Baz, Germencik esnafının sıkıntılarını çok yakından bildiğini, bu sıkıntıları bizzat kendisinin de yaşadığını söyledi.

"YETERİ KADAR ZAMAN KAYBEDİLMİŞTİR"

Sıkıntıları seyreden değil, çözen, Germencik'in her alanında var olan, ağırlığını hissettiren, üyesinin hakkını koruyan ve zor zamanında üyesine sahip çıkan oda oluşturacaklarını belirten Baz, "Artık değişim ve yenilik vaktinin geldiğine inanıyoruz. Yeteri kadar zaman kaybedilmiştir, bundan sonra kaybedilecek gün, ay ve yıl yoktur. Hem odanın, hem de ilçe ekonomisinin ayağa kalkma vaktidir. Fikir ve projelerimizle Germencikli esnaflarımıza hizmet için ben ve yönetimim adayız" dedi.

"SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Birçok esnafın isminin adaylık için konuşulduğunu hatırlatan Baz, şunları kaydetti:
"Biz esnaflarımızı ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Ne kadar çok aday olursa olsun hepsi bizim eşimiz, dostumuz, kardeşimiz. Aramızda hiçbir sıkıntı yok. Biz, tek yumruk olacağız. Sorunsuz bir seçim süreci geçireceğiz. Ben ve arkadaşlarımız seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Kazanırsak tebrik kabul ederiz, kaybedersek de tebrik ederiz."

"ESNAFIN YÜZDE 70’İ AKRANIMIZ"

Artık çağın, kendi yaşıtlarının çağı olduğunu savunan Baz, Germencik esnafının yüzde 70'inin akranı olduğunu dile getirdi. Baz, genç, dinamik ve teknolojiye yatkın bir ekip olarak esnafların duygu ve düşüncelerini daha iyi anlayacaklarını söyledi.

"KALİTELİ, SAYGIN ARKADAŞLARLA YOLA ÇIKTIK"

Ekibinden de bahseden Baz, "İlçemizin saygın, her kesime hitap eden çok kaliteli esnaf arkadaşlarımızla yola çıktık. Arkadaşlarla esnaf odasının biraz daha güçlü ve aktif olması gerektiğine inandık. Arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerlidir. Aramıza yeni katılacak dostlarımız da olacak" şeklinde konuştu.

“ODAYI LAYIKIYLA YÖNETECEK KAPASİTEYE SAHİBİM”

Ailesi ve esnafların kendilerine ciddi desteklerinin söz konusu olduğunu anlatan Baz, "Önce kendime, daha sonra yönetimime ve dostlarıma güveniyorum. Özgüvenim ve liderlik ruhum yüksek. Odayı layıkıyla yönetecek kapasitede olduğuma inanıyorum. Gerçekten sevilen bir insanım. Birlik ve beraberlik içerisinde esnafımız için elimizden gelenin fazlasını yapacağız" ifadelerini kullandı.