Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Haktan Akdağ, yazılım sektörünün kentte gelişmesi için çalışma başlattı. İlk olarak yazılım şirketi kuran Akdağ, ardından ‘Kobiler için PHP ile Online Satış Sistemi’ isimli kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Kitabında tecrübelerini paylaşan Akdağ, “Kitabımın içeriği küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin PHP ile satış yapmasını sağlayan kendi yazdığım kodlar.” diye konuştu. Kitabında kendi yazdığı kodları paylaşmasının işlerini etkileyip etkilemeyeceğini konusunda da açıklamalarda bulunan Akdağ, “Bu iş biraz başlangıç işi gibi küçük bir iş diyebiliriz. Şu an daha büyük ve daha köklü şirketler ile çok ciddi projeler üzerine çalışıyoruz. Bu kitabı benim gibi hevesli ve atılımcı genç yazılımcılara destek amaçlı yazdım. Kitabımın onlara faydalı olacağına eminim.” şeklinde konuştu.

“BİRÇOK ŞİRKETİN YAZILIM İŞLERİNİ YÜRÜTÜYORUZ”


Genç yazılımcılar ile organizasyonlar yaptığını belirten Akdağ, “Bir süre tecrübeli ve tecrübesiz yazılımcılara fikirlerini ve bilgilerini paylaştıkları verimli toplantılara ev sahipliği yaptık. Ama Covid-19 sebebiyle devam ettiremedik. Ancak Covid-19 işlerimizi etkilemedi. Covid-19 ile şirketler bu işin zamana ve mekana ihtiyacı olmadığını ve globalliğini gördü. Şu an Nevşehir, İzmir, Gaziantep ve daha birçok şehirden çok sayıda şirketin çeşitli yazılım işlerini yürütüyoruz. Çoğu müşterilerimizle yüz yüze görüşmedik bile ama aramızda derin bir saygı bağı oluştu.” dedi. Telefonla görüştükleri insanların güvenlerini kısa sürede kazandıklarını kaydeden Akdağ, “Müşteriler yazılım sektörünü bilmiyor olabilir ama eksiklerini ve ihtiyaç duydukları yazılımı çok iyi biliyorlar. Bizimle konuşurken de tecrübemizi ve işi başarabileceğimizi anlıyorlar. İşi de belirlenen sürede teslim ettiğiniz zaman devamlı bir müşteriniz olmuş oluyor.” ifadelerini kullandı.

“AMACIM KÖKLÜ BİR YAZILIM ŞİRKETİ VAR DEDİRTMEK”


Aydın’da yazılım sektörünün gelişmediğini vurgulayan Akdağ, “Yazılım sektörünü geliştireceğiz. Bu iş için zaman ve mekan gerekli olmasa da hedefim Aydın’da alanında uzman yazılımcıların çalıştığı köklü bir yazılım şirketi var dedirtmek. Aydın’ın isminin gelişmiş bir teknolojiyi ile anılması çok hoşuma gidiyor.” dedi. Genç yazılımcılara tavsiyelerde bulunan Akdağ, “Genç yazılımcılara tavsiyem bol bol okumaları ve çalışmaları. Şu an zamanımız çoğunlukla evde geçiyorken çokça okuyup eğitim videoları izleyebilirler. Hatta benim eğitim videolarım da var. İsmimi aratarak bulabilirler. Ben bu işe zamanımı ve gönlümü verdim. Bir işi sevmezseniz, o işte verimli olamazsınız.” diye konuştu.