Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in girişimleri sonucu coğrafi işaret tescili alan "Ekşili Tavuk" yemeği, ulusal bir televizyon kanalında yayımlanan ve Alper Ateş'in sunduğu "Ben Bilirim" bilgi yarışmasında soru oldu. Yarışmada, kadın yarışmacıya " Aydın'ın Germencik ilçesine ait olgunlaşmamış üzüm suyuyla hazırlanan coğrafi işaret tescilli bir et yemeğidir" şeklinde yöneltilen soru, başta Aydın olmak üzere tüm Germencik halkını mutlu etti.

ÖNDEŞ, JOKER HAKKI İSTEDİ


Yarışmayı takip eden isimler arasında yer alan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş de sosyal medya hesabından soru ile ilgili esprili bir paylaşımda bulundu. Joker hakkı kullanarak, soruyu Germencik halkına yönelten Öndeş, paylaşımında, "Joker hakkımızı kullanıyor ve siz kıymetli Germencik halkına soruyoruz. Belediyemiz tarafından 2020 yılının başlarında ilçemize ait bu lezzeti herkese tanıtmak adına coğrafi işaret aldığımız bu güzide yemeğimizin adı nedir?" ifadelerini kullandı.
Öte yandan ün kazanmaya devam eden Ekşili Tavuk yemeği, 1937 yılında Ege Manevraları sırasında bölgeye gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de ikram edilmişti.