CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve ilçe teşkilatından oluşan bir heyet, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi aleyhinde ve Milletvekilliği tercih yönetimi hakkında yapmış olduğu konuşmalar krize sebep oldu. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Saime Cantürk'ü sert bir dille uyararak Söke Belediyesi’nden ayrıldığı, Başkan levent Tuncel'in ise yaşanan duruma sessiz kaldığı öğrenildi.

“BÜYÜKŞEHİR'İN YAMALARI”

Milletvekili Yıldız ve beraberindeki heyetin parti içi çalışmalar başta olmak üzere yerel yönetim çalışmaları ve genel siyaset konularını konuştuğu sırada Söke Belediyesi Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün çıkışı keyifleri kaçırdı. CHP’li Milletvekili Hüseyin Yıldız’a dönerek yönelttiği; "Siz şuan ki durumdan memnun musunuz? Büyükşehirden memnun musunuz? Büyükşehir birçok kişiyi almış kendine yama yapmış, onları yönetici yapmış, nemalandırıyor. Bakın burada da var o yamalardan ve yalakalardan. Büyükşehir yalakaları bunlar” sözleri üzerine gerginlik yaşandığı iddia edildi. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız başta olmak üzere İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, il yöneticilerinin ve partili kadınların duruma tepki gösterdiği öğrenildi. Cantürk yaşanan tepkinin sonrasında sesini daha da yükselterek; "Hepinizi yazdım. Genel Merkeze şikayet edeceğim. Çerçioğlu’nun yalakaları” diye bağırdığı, tansiyonun yükselmesi üzerine makam odası dışında bekleyen gazetecileri gören Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan’ın da “Dışarıda gazeteciler var” sessiz olalım diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştığı iddia edildi. Cantürk konuşma sırasında CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan’a hitaben, “Kontenjandan aday olup seçiliyorlar, elini cebine atmıyorlar. Oh ne güzel memleket” dediği iddia edilirken, Yıldız’ın Cantürk’e bu konuşması için de sert tepki gösterdiği öğrenildi.

YILDIZ’IN KONUYU GENEL MERKEZE TAŞIMASI BEKLENİYOR

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve kalabalık bir parti grubu ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette yaşanan olumsuz durumu ve CHP’li Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün kendi partisinden olan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı takındığı tavrı CHP Genel Merkezi’ne ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yansıtıp yansıtmayacağı ise merak konusu oldu. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve parti içi ön seçim eleştirisi yaparak CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yüklenen Cantürk’ün disipline sevk edilecek mi sorusunu gündeme taşıdı. Cantürk, daha önce Söke Belediye Meclisi’nde CHP grup kararına aykırı hareket etmiş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun araya girmesi ile konu kapanmıştı.

TUNCEL’DEN HABERSİZ YAPMIŞ OLAMAZ

CHP’li Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün Söke Belediyesi’ndeki ziyarette çıkardığı krize Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in sessiz kalması şaşkınlık yaratırken, Cantürk’ün Özlem Çerçioğlu ile çalışan kişilere ‘hain’ deme cesareti göstermesi ise Başkan Tuncel’den destek aldığı iddialarına neden oldu.

YILDIZ YALANLADI

Öte yandan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise konuyla ilgili iddiaları yalanlayarak; “Herhangi bir gerginlik olmadı güzel bir görüşme oldu daha sonra diğer programa devam ettik” ifadelerini kullandı.