Çine ilçesinde yaşayan bir vatandaş, şantaj yoluyla kendisinin tehdit edildiği şikayetiyle polise başvurdu. Benzer yönde artan şikayetler üzerine Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. 2 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında ekipler operasyonun düğmesine bastı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyon kapsamında 11 ayrı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

KORKU SALMIŞLAR

Operasyonlarda yağma, şantaj, tehdit ve yaralama suçlarını işleyen çete üyesi 10 kişi yakalandı. Çete lideri olduğu öğrenilen M.A. ile birlikte E.A., İ.A., F.A., T.O., U.U., A.E., A.K.K. ile 18 yaşından küçük olan bir kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

CEPHANELİK GİBİ

Operasyon kapsamında 9 ev, 2 iş yeri, 1 hayvan damı, bağ evi ve araçlarda yapılan aramalarda adeta cephanelik ele geçirildi. Aramalarda ele geçirilen kaleşnikof silah, bu tüfeğe ait 4 şarjör, 70 makinalı tüfek mermisi, 6 adet av tüfeği, pompalı tüfek, 6 kurusıkı tabanca, 4 kurusıkı tabanca sürgüsü, 34 kurusıkı fişeği, 135 av tüfeği fişeği, 2 hançer, dürbün, 2 kasatura, sustalı bıçak, balistik (çelik) yelek ile bir miktar uyuşturucu maddeye el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin 22 Mart Pazartesi günü Çine Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.