Koçarlı’nın doğu istikametinde imara açtırdığı iki katlı 300 konutluk yeni alanda yol düzenleme çalışmaları başlatan Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, yaklaşık 2 aylık süre sonrasında bölgenin altyapı çalışmalarıyla birlikte yeni inşaatlar için temel atmaya hazır hale geleceğini açıkladı. Başkan Kaplan'a, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın'dan tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bizim ilçenin belediye başkanı işi gücü bırakmış gariban köylümüzün pazar tezgahıyla; evine, tenceresine giren üç beş kuruş iaşeyle uğraşıyor. Bu milletin merhum Menderes’e olan sevgisinden bile şüphe duyuyor, eğer iddialar doğruysa" dediğini hatırlatan Akın, Kaplan'a baktıklarında ise müteahhitliğe soyunduğunu gördüklerini iddia etti.

"GÖREVLERİNİ ÖZÜMSEYEMEMİŞSİN"


Kaplan'ın belediyecilik görevlerini özümseyemediğini savunan Akın, şunları kaydetti:
"Şimdi bugün bakıyoruz meğer bizim başkan müteahhitliğe de soyunmuş. ‘Kanalizasyon yapılacak’ diyor, ‘Altyapı yapılacak’ diyor, müteahhitlerin konut yapacağı bir alana. Beyim, başka işlerle uğraşmaktan görevlerini özümseyememişsin, altyapı işinden sorumlu bir kurum zaten var bu memlekette sen rahat ol."

"İYİLİĞİN KARŞILIĞINDA BİR İYİLİK İSTİYOR MU?"


Villa tipi konut yapımına uygun bölgede belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ilgili belediyeden haber ile birlikte servis edilen fotoğraflarda görünen kamyonları soruşturduğunu belirten Akın, "Üstelik fotoğraflarını yayınlattığın kamyonlara şöyle bir baktım, soruşturdum. Bir de ne göreyim, Karayolları’nın müteahhitlik yapan firmanın kamyonları. Şimdi akıllarda deli sorular. Bu kamyonlar gerçekten Karayolları müteahhidinin ise; bu kamyonların çalışma ücretini kim, hangi yöntemle ödüyor? Yok, bu müteahhit yalnızca basit bir iyilik yapıyorsa, bu iyiliğin karşılığında kendisine bir iyilik istiyor mu, istemiyor mu?" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN PERİŞANLIĞI SANA UĞRAMIYOR HERHALDE"


Kontrollü normalleşme dönemine geçilmesine rağmen Çakırbeyli Pazarı'nın açılmamasını da eleştiren Akın, "Bu arada çiftçimiz, esnafımız perişanken Çakırbeyli Pazarı’nı hala neden açmıyorsun? Milletin perişanlığı sana uğramıyor herhalde, Allah ömür versin doğum günü pastalarını kesip kesip yiyorsun. Şimdi bütün bu soruları buraya, duvara asıyorum. Yeri zamanı geldiğinde elbet indiren olur değil mi?" dedi.