Nazilli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Uzun Çarşı girişinde bulunan AK Parti İlçe Teşkilatı parti binasının önünde 6 bin kişilik pilav hayrı gerçekleştirildi. Pilav hayrına AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpil Ateş Akkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Recep Kutlu, Oda başkanları, STK’lar, parti yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“ÇANAKKALE BİR MİLLETİN DİRİLİŞİ VE DİRENİŞİNİN SEMBOLÜDÜR”


Tüm şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Çanakkale zaferimizin 106. yıldönümünü hep beraber kutluyoruz. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale savaşında şehit olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çanakkale savaşı bu milletin tekrar ayağa kalmasının ilk adımıdır.106. yılında Nazilli ilçe teşkilatı şehitlerimizin ruhu için ve tüm şehitlerimiz için pilav hayrı gerçekleştirdiler. Bana da bu anlamlı hayra katılmak nasip oldu. Emeklerine sağlık diyorum. Çanakkale Zaferi bir milletin nasıl ayağa kalktığının ve bir milletin dirilişi ve direnişinin sembolüdür. Çanakkale zaferini özellikle gençlerimize çok iyi anlatmak zorundayız. Çanakkale’de verilen değerini kıymetini bilmeyen insanlar bu ülkenin nasıl kazanıldığını ve bu topraklara nasıl sahip çıkıldığını bilmezler. Günümüzde de yaşıyoruz ülkemize kaşı dışardan ve içerden milletimizi parçalamaya çalışanlar var. En son 15 Temmuz 2016 yılında yaşadık bu sıkıntıyı. Bu mücadeleler kolay verilmedi. Bu mücadeleler sayesinde milletimize sahip çıkmak hepimizin boynun borcu” dedi.

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ OLMASAYDI BİZ BUGÜN OLMAZDIK”


AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ise, “Bugün Çanakkale Zaferi’nde şehitlerimizi hep birlikte anıyoruz. Sabah saatlerinde çelenk koyma töreni ve mezarlıkta şehitlerimizi ziyaret ettik dualar okuduk. Biz bugün Nazilli ilçe teşkilatı olarak tüm şehitlerimizin ruhuna bir hayrı düzenledik. Çanakkale şehitlerimiz olmasaydı biz bugün olmazdık. Bu milletin bir var olma ve diriliş mücadelesidir. Allah bu millete tekrar böyle destanlar yazmayı nasip etmesin” diye konuştu.