18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Programa Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanvekili Tibet Özer ve Muharip Gaziler Derneği anıta çelenklerini bıraktı. Öğrencinin okuduğu şiirin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kuşadası Askerlik Şubesi Başkan Vekili Asteğmen Ömer Çağdaş, “106 yıl önce Çanakkale’de destan yazan kahraman şehitlerimiz nezdinde, vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını veren bütün şehitlerimizin Çanakkale Zaferi bütün dünyaya “Çanakkale’nin Geçilmez” olduğunu gösterdi. Bu toprakları emanet eden, kanıyla canıyla savaşarak şehit düşen ve bu toprakları vatan kılan tüm şehitleri rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen törenin ardından Adalızade Mezarlığı’nda şehitlerin mezarları ziyaret edildi, mezarlara karanfil bırakılarak Kur'an okundu. Kuşadası Belediyesi tarafından Kahramanlar Parkı’nda lokma hayrı gerçekleştirildi.