Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Rafet Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törende Devlet Övünç Madalyası ve Beratı ile onurlandırılan Şehit Piyade Çavuş Mutlu Uçar ile Şehit Jandarma Teğmen Güngör Dolunay’ın yakınları ve gaziler polis memuru Serdar Mutluer ile Kıdemli Üstçavuş Kadir Kökalp’e madalyaları Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından takdim edildi.

“MADALYALAR SEVGİ VE SAYGIMIZIN NİŞANESİDİR”


Vatan için canlarını feda eden şehitler ve gazilerin terörle mücadelede adlarını altın harflerle yazdırdığını dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, “Birlik ve bütünlüğümüzü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisinde şehit ve gazilerimiz milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu vatanın kahraman evlatları Malazgirt’te Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve en son 15 Temmuz’da terörle mücadelede isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Aziz milletimiz üzerinde oynanan her türlü oyunları bugün de bertaraf ederek yarınlara daha emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Şanlı bayrağımızı korkusuzca bu topraklarda dalgalandırmak, şehit ve gazilerimize sahip çıkmak en önemli vazifemizdir. Kardeşçe yaşama anlayışımızdan taviz vermeyerek onurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere takdim ettiğimiz Devlet Övünç Madalyaları ile devletimizin sizlere duyduğu derin saygı ve sevginin birer nişanesidir. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına, kahraman gazilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Devlet olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“GURURLUYUZ, ONURLUYUZ”


Törenin ardından Devlet Övünç Madalyası almanın onurunu yaşayan Şehit Piyade Çavuş Mutlu Uçar’ın ablası Ferah Atun, “Kardeşim Piyade Çavuş Mutlu Uçar, Tekirdağ’da vatani görevini yaparken askeri aracın devrilmesi sonucu 2001 yılında şehit düştü. Gururluyuz, onurluyuz. Vatan sağ olsun. Vatanı için şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.