Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ozan-Perihan Sagut çiftinin kızları Derin Sagut, genç yaşta yeteneğiyle notalara hükmediyor. İki yıl önce sanata ilgi duyan minik Derin, piyona çalmak istedi. Ailesinin de desteğiyle Derin, Manisa’nın Salihli ilçesinde eğitmen Gülmira Ustalar’dan piyano eğitimi almaya başladı. Doktor olan babasının mesleği gereği bir süre sonra ailesiyle birlikte Aydın’a yerleşen Derin, ilk olarak Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Konservatuvarı Öğretim Üyesi Alexander Makaev ardından ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrade Abbasova’dan piyano eğitimi almaya devam etti. Kısa sürede piyano çalmayı öğrenen minik kız, katıldığı uluslararası yarışmalarda birinciliğe adeta ambargo koydu. Piyanodaki yeteneğiyle büyüleyen 7 yaşındaki Derin, Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen MAYDER Müzik Festivali kapsamında düzenlenen yarışmanın 6-7 yaş kategorisinde ve Türkiye’yi temsil ettiği Amerika’daki Piyano Yarışması’nda birinci oldu. Bu iki uluslararası yarışmada birincilik elde ederek Aydın’ın gururu olan Derin, gösterdiği başarıyla yaşıtlarına da örnek oldu.

“ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”

Piyano çalmayı çok sevdiğini belirten minik Derin, “Beethoven, Mozart, Chopin ve Tchaikovsky başta olmak üzere klasik müzik üzerine çalıyorum. Her gün piyano çalarak kendimi geliştiriyorum. Piyona çalmaktan büyük keyif alıyorum. İki yılda uluslararası alanda birinci olmaktan dolayı çok mutluyum. İlerleyen yıllarda alacağım eğitimlerle ünlü bir piyanist olmayı hedefliyorum. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler vererek ülkemi gururla temsil etmek istiyorum. Bu hayallerimin gerçeğe dönüşmesi için çok çalışacağım. Aileme de bana güvendikleri için ve sağladıkları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ailemin desteği benim için çok kıymetli.” dedi.

“HER ZAMAN KIZIMIZIN YANINDAYIZ”

Kızlarının sanatla ilgilenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden anne Perihan Sagut, “Kızımızın piyanoya büyük bir merakı ve sevgisi var. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Piyona çalması Derin’e birçok kazanımlar elde etmesini sağladı. Özgüven kazandırıp sorumluluk bilinci oluşturdu. Eğitim hayatına önemli bir katkısı oldu. Her zaman kızımızın yanındayız ve arkasındayız. Derin’e her türlü imkanı elimizden geldiğince sunmaya çalışıyoruz. Bu desteğimiz daima devam edecek. Kızımızla gurur duyuyoruz. Kızımın hayallerini ulaştığını görmek en büyük arzumuz.” diye konuştu. Ailelere de çağrıda bulunan anne Sagut, “Çocuklarınızın her zaman yanında olun. Bir çocuğun her alanda ailesinin desteği alması çok önemli. Ailesinin desteğini alan bir çocuk daha da başarılı olur.” şeklinde konuştu.