Yüksek lisans yapmak konusunda kararlıysanız seçenekleriniz sadece ülkemizdeki eğitim kurumları değil! Yurt dışında da yüksek lisans yapabilir ve bu sayede yurt dışında eğitim almanın sağladığı çok sayıda avantajdan faydalanabilirsiniz. Peki, okul araştırmasını nasıl yağmalı ya da ne gibi bir yol haritası izlemelisiniz? Sizler için bazı önerilerimiz olacak.

  • Okul Araştırması Yapın!
Çok sayıda genç okula göre değil ülkeye göre tercih yapıyor. Bir başka deyişle öncelikle bir ülke belirliyor ve sonrasında o ülkede eğitim veren okullar arasından seçim yapmayı tercih ediyor. Oysa öncelikli kriter okul olmalıdır. Dünya genelinde çok sayıda üniversite var ve bu okullar arasında eğitim kalitesi ile dünya genelin ün kazanmış olanlar da mevcut. Bazı okullar tıp alanında eğitim kalitesi ile başarısını kanıtlamışken bazıları mimarlık, bazıları ise mühendislik alanında popüler! Dolayısıyla eğitim almak istediğiniz alana bağlı olarak önce okul seçimi yapmanız daha doğru olacaktır.
  • Kayıt Kabul Koşullarını İyi Araştırın!
Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da yurtdışı yüksek lisans eğitimi için okulların kayıt kabul şartlarıdır. Bazı okullar sınavsız olarak öğrenci kabul ediyor. Bazı okullar diploma puanını baz alıyor ve bazıları da önce bir yeterlilik sınavına girmenizi istiyor. Sonuç olarak okulların kayıt kabul şartları oldukça değişkendir. Hangisini seçeceğinize karar verirken bir yandan da okulların kayıt kabul koşullarını biliyor olmanız gerekir. Aksi halde ileride hayal kırıklığı yaşayabilir ve gereksiz bir zaman kabı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Eğitim Danışmanlığı Hizmetinden Faydalanın!
En önemli unsurlardan biri de yurt dışında lisans ya da yüksek lisans eğitimi danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmanız olacak. Bu sayede günlerce sürebilecek araştırmalardan kurtulabilir ve daha da önemlisi en güncel bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle ICES Turkey internet sitesine tıklamanız durumunda bu konuda daha fazla bilgiye de kolaylıkla ulaşmış olacaksınız. Yurt dışında eğitim danışmanlığı dendiğinde ilk akla gelen kuruluşlardan biri olan ICES Turkey her türlü sorunuza en net ve en yanıtları alabileceğiniz bir platformdur. Bu nedenle geleceğinizi ve kariyerinizi planlamadan önce danışmanızda büyük faydalar olabilir.