AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten AK Partili Yavuz, “Bin yıllık vatanımız Anadolu’yu işgal etmek suretiyle, bizleri esaret altına almak isteyenlere karşı şairin “Bir devrin battığı yer” olarak nitelendirdiği Çanakkale’de kazandığımız eşsiz zaferin 106. yıl dönümündeyiz. 18 Mart kahraman ecdadımızın, hiçbir ordu ve hiçbir silahın vatan sevgisinden güçlü olamayacağı gerçeğini yedi düvele gösterdiği günün adıdır.” diye konuştu.

“VATAN TOPRAKLARINI SAVUNACAĞIMIZI TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK”


“Aziz milletimiz, kadim gaza anlayışı sayesinde tarih boyunca istiklal ve istikbaline yönelen tüm saldırıları dünyada eşi görülmemiş mücadelelerle bertaraf etmiş, en zor şartlar altında bile ilkelerinden ödün vermeyerek vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır.” diyen Milletvekili Yavuz, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İstiklal Marşımızın mısralarındaki “Canı, Cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” anlayışıyla hareket eden kahraman ecdadımız, bundan tam 106 yıl önce yüreğindeki koşulsuz vatan sevgisiyle, silah ve sayı olarak kendisinden kat kat üstün olan düşmanı büyük bir hüsrana uğratarak Çanakkale geçilmez demiştir. Bu kutlu anlayışla hareket eden kahraman milletimiz, söz konusu vatansa geriye kalan her şeyin teferruat olacağını ve her şeyden kıymetli gördüğü bin yıllık vatan topraklarını kanının son damlasına kadar savunacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.”

“KUTSAL EMANETİ MUHAFAZA EDİP YAŞATACAĞIZ”


Çanakkale Zaferi’nin şartlar ne olursa olsun irade ve inancın her zaman galip geleceğini ispatladığını ifade eden Milletvekili Yavuz, “Şairin, “Ecdadımızın heybeti ma’ruf-ı cihandır, Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!” mısralarından yola çıkarak, aziz milletimiz, 1071’den bu yana tarihin her safhasında olduğu gibi bugünde ve gelecekte de vatanına, birlik ve beraberliğine, istiklal ve istikbaline yönelen tüm saldırıları tarihte eşi görülmemiş kahramanlıklarla boşa çıkaracak ve aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği bu kutsal emaneti her şeyden üstün bilip kanının son damlasına kadar muhafaza edip yaşatacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla suladıkları bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” şeklinde konuştu.