Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğiyle gerçekleşen farkındalık etkinliğinde, Kovid-19 tedbirleri ile ilgili anons aracı Didim’e gelerek, maske, mesafe, hijyen konusunda uyarıda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, halkın ve esnafların bilinçlenmesi için bu etkinliği yaptıklarını belirterek, “Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde kısıtlamaların esnetilmesinden dolayı açılan iş yerlerine eş zamanlı denetimler yapılıyor. Esnaflarımızdan bu denetimlerde ceza-i işleme mağdur olmamak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını, yeme içme yerlerinde HES kod sorgulaması yapılmasına özen göstermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

DUYARLILIK TALEBİ


Erul, şunları kaydetti: "Bizler Aydın ili olarak çok yüksek grupta olmaması sevindirici, en önemlisi Didim ilçemiz olarak Aydın ilinin en düşük riskli ilçesiyiz diyebiliriz. Bizler de hem esnaflarımız hem de halkımızın bilgilendirilmesi konusunda Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanımızın Sayın Selahittin Çetindoğan ile yaptığımız görüşmeler neticesinde anons aracını ilçemize göndermesi konusunda bize yardımcı olmasını istedik. Sağ olsun bizleri kırmadı ve anons aracını Didim’e gönderdi. Bizler Aydın ilindeki vaka sayılarının 49,42 den 58.71'e yükselmesinden dolayı halkımızı ve esnaflarımızı tekrar hatırlatma yapalım daha da vaka sayıları artıp zor günler geçirdiğimiz bu günlerde tekrar iş yerlerimiz kapanmasın diye bu programı yaptık. Anons aracımızla gün boyu tüm ilçemizde gezeceğiz. Bilindiği gibi yaz sezonu esnaflarımız zor durumda, ikinci bir kapanmayı hiç kimse istemez. Bu nedenle tüm esnaflarımızdan ve halkımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda daha özenli olmaya davet ediyorum.”