18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutlama mesajında Alıcık, “Çanakkale Zaferi; Türk milletini, yurt edindiği Anadolu’dan atmak ve yok etmek üzere yola çıkmış zalimlerin hüsran ve kesin bir yenilgi ile def edilmesinin adıdır” dedi. Çanakkale’nin tarihte kahramanlık destanıyla anıldığını ifade eden Alıcık, şunları söyledi: “Çanakkale dönemin küresel güçlerinin, milletimizi en zayıf olduğunu zannettikleri bir dönemde başlattıkları büyük saldırının, yüksek bir iman ile püskürtülmesi demektir. Cesaret, yaradılışla beslenen bir erdemdir. Kahramanlık olağanüstü erdem ve cesaretin, şuur ve fedakârlıkla beslenerek, geriye dönmemek üzere ileriye atılmak ve ölüme meydan okuma halidir. Ne büyük bir gurur kaynağıdır ki, Türk milleti bağrından kahramanlar yetiştirmekte ve tarihe damgasını vurmakta en önde yer almıştır. Tarih Çanakkale’ye kadar topyekûn kahramanlık yapmış millete hiç rast gelmemiştir. Türk Milleti Çanakkale ile kahraman oldu ve Kahraman Türk milleti unvanına kavuştu.”

ASLA SİLİNMEYECEK

Alıcık, “Çanakkale, ruhun maddeye, imanın insan iradesine, vatan sevgisinin işgal zihniyetine üstünlüğünü haykıran ve ilelebet haykıracak olan bir menkıbenin adıdır. Duaların himmetiyle, aminlerin gücüyle, elbette Türklüğün bükülmez bileği, eğilmez başıyla Çanakkale’de zulüm püskürtülmüş, düşman donanması denizin dibine yollanmıştır. Sırtına aldığı 276 kg’lık topla yenilmez armada şeklinde görülen savaş gemilerini deviren Seyit Onbaşı anlaşılmalı, milli yüreklerde sembol haline gelen Çanakkale gençlerimize , geleceğimize milli şuur kodları ile taşınmalıdır. 57. Alay’ın muhteşem iradesiyle birlikte, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar’da öne çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayarak Çanakkale’yi kavramak gereklidir. Çanakkale dünyaya vurulmuş asla silinmeyecek Türk damgasıdır. Çanakkale ruhu Türk milletine Levh-i Mahfuz’dan itibaren yazılıdır ve bu ruh hainlere, katillere Türk vatanını dar edecektir” diyerek Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihten asla silinmeyeceğini dile getirdi.

KAHRAMANLARIMIZI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Çanakkale Deniz Zaferi’nin kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Alıcık, “Kutlu zaferimizin 106 yılında; Çanakkale’de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet’in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.